Βαθμολογία

Σκότωσε μητέρα και αδερφή ο δράστης με το μαχαίρι

Νέα στοιχεία προέκυψαν από την επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα, που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (23/8) στο προάστιο Τραπ του Παρισιού. Σύμφωνα με τις Αρχές, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά, με τα θύματα να είναι η μητέρα και η αδερφή του δράστη.

Μαρτυρίες ανέφεραν ότι ο επιτιθέμενος με το μαχαίρι, φώναξε κατά τη διάρκεια της επίθεσης «Αλλάχ Ακμπάρ», «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.

Πάντως, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ο δράστης δεν ενεργούσε για λογαριασμό κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά είχε σημαντικά ψυχιατρικά προβλήματα.

«Ήταν μάλλον μια πλευρά ανισορροπίας παρά κάποιος που είχε αναλάβει δέσμευση και που μπορούσε για παράδειγμα να ανταποκριθεί στις εντολές και οδηγίες τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)», ο Ζεράρ Κολόμπ.