Βαθμολογία

Κατέκτησε το Σούπερ Καπ η Μπαρτσελόνα, 2-1 τη Σεβίλλη

Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας, επικρατώντας 2-1 της Σεβίλλης. Οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν στο 9’ με τον Σαράμπια, ενώ για τους Καταλανούς ισοφάρισε στο 42’ ο Ζεράρ Πικέ. Το 2-1 σημείωσε ο Ντεμπελέ στο 78’, με τον Μπεν Γεντέρ να χάνει πέναλτι στο τέλος του αγώνα.

Οι Σεβιγιάνοι είχαν μπει σε θέση οδηγού μόλις από το 9' λεπτό με ωραίο πλασέ του Σαράμπρια, ωστόσο χρειάστηκε το VAR για να μετρήσει το γκολ του 26χρονου Ισπανού. Από εκεί κι έπειτα η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πιέσει, αλλά χωρίς να βγάλει πολλές κλασικές ευκαιρίες, με εξαίρεση την καρφωτή κεφαλιά του Λεγκλέ (27') και το σουτ του Σουάρες μέσα από την περιοχή στο 37'. 

Τη λύση τελικά βρήκε στο 42' όταν ο Μέσι εκτέλεσε μαεστρικά φάουλ που κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Βάτσλικ, η μπάλα προσέκρουσε στην πλάτη του Τσέχου, βρήκε ξανά δοκάρι κι ο Πικέ πήρε το "ριμπάουντ" για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα η Σεβίλλη απείλησε με τον Σαράμπρια, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. 

Στην επανάληψη η ομάδα του Βαλβέρδε είχε ξανά τον έλεγχο, αλλά η Σεβίλλη συνέχισε να απειλεί. Πρώτα με την κεφαλιά του Βάσκες στο δοκάρι (62') κι έπειτα με τον Νάβας στο 76'. Στο επόμενο λεπτό όμως ακολούθησε τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Μέσι-Σουάρες για τη Μπάρτσα, πριν έρθει το εκπληκτικό γκολ του Ντεμπελέ στο 78' με "κεραυνό" έξω από την περιοχή. Κι αφού ο Τερ Στέγκεν έπιασε το πέναλτι στο 90', το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος και οι "μπλαουγκράνα" ξεκίνησαν με... κούπα τη νέα σεζόν στην Ισπανία. 

Σεβίλλη (Πάμπλο Ματσίν): Βάτσλικ, Σέρζι Γκόμεθ, Κίερ, Εσκουδέρο, Μερκάδο (85' Μπεν Γιεντέρ), Μπανέγα, Μούδο Βάσκες, Ρόκε Μέσα, Σαράμπια (70' Αλέις Βιδάλ), Χεσούς Νάβας, Μουριέλ (62' Αντρέ Σίλβα).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Αρτούρ (53' Κουτίνιο), Ραφίνια (46' Ράκιτιτς), Ντεμπελέ (86' Βιδάλ), Μέσι, Λουίς Σουάρες.