Βαθμολογία

«Πολιτικές εξελίξεις χωρίς αιφνιδιασμούς και τακτικισμούς...»

Κανένας αιφνιδιασμός δεν θα υπάρξει από την κυβέρνηση στις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων μηνών, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση. Μιλώντας την Τετάρτη (8/8) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο πρόεδρος της Βουλής είπε: «Ο οδικός χάρτης των εξελίξεων θα είναι ακριβώς έτσι όπως είχε προδιαγραφεί και πριν από το τραγικό συμβάν με την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον, ακόμα και επειδή έγινε αυτή η τραγωδία, να είμαστε πάρα πολύ συνεπείς, χωρίς αιφνιδιασμούς, τακτικισμούς σε ό,τι αφορά συνολικά τον οδικό χάρτη των πολιτικών εξελίξεων για τους επόμενους μήνες στη χώρα. Κι αυτό είναι δέσμευση».

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «υπάρχει μια νευρικότητα και επαναλαμβανόμενη βιασύνη και ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση για να μη γευτούμε τους καρπούς εξόδου από τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Αυτό δεν είναι τυχαίο, κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με συμφέροντα τα οποία θα διευκολύνονταν αν υπάρξει ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών πριν να εξαγγελθούν και πριν να εφαρμοστούν τα οικονομικά μέτρα που θα είναι κορμός του επόμενου προϋπολογισμού».

Επίσης, έκανε κριτική και στο Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας ότι «κινείται όλο και πιο σταθερά σε μια δορυφορική διάσταση και σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και με την ηγεσία της και αυτό είναι δυστύχημα».

Τέλος, αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με τη διαδικασία κατεδάφισης ακινήτου ενός κυρίου το 2015, όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι δεν τον ήξερε τον εν λόγω κύριο, ούτε τον έχει γνωρίσει.

«Υπήρχε απόφαση του αρμόδιου Δήμου που ζητούσε αναστολή της κατεδάφισης και αναστολή ζητούσε και ο ιδιοκτήτης, καθώς θα παρουσίαζε νέα στοιχεία για το συγκεκριμένο κτίσμα. Δόθηκε προσωρινή αναστολή με ένα αυστηρά διατυπωμένο κείμενο και έτσι θα συμπεριφερόταν ο οποιοσδήποτε», δήλωσε ο Ν. Βούτσης.