Βαθμολογία

Απέκτησε Αλί Σισέ και Δασκαλάκη ο ΑΟΧ/Κισσαμικός

Σε δύο μεταγραφές και μία ανανέωση συμβολαίου προχώρησε τη Δευτέρα (6/8) ο ΑΟΧ/Κισσαμικός, στο περιθώριο της «πρώτης» για τη νέα χρονιά. Η ομάδα των Χανίων απέκτησε τον 24χρονο αμυντικό Αλί Σισέ και τον τερματοφύλακα Τάσο Δασκαλάκη, δανεικό από τον Λεβαδειακό για ένα χρόνο,  ενώ ανανέωσε το συμβόλαιο του ο Δαμιανός Γκίνη.

Ο Σισέ (φωτό) σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας της Κρήτης, κατάγεται από τη Σιέρα Λεόνε, ωστόσο γεννήθηκε στο Λονδίνο. Έχει αγωνιστεί σε Λέστερ, Κόλτσεστερ, Κέμπριτζ και Φρέι Τάμπι. Αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά στη Λέστερ και στη συνέχεια απέκτησε πολύτιμες παραστάσεις από τις League One (Κόλτσεστερ 3 συμμετοχές) και League Two (Κέμπριτζ 5 συμμετοχές, Μπαρνέτ 18 συμμετοχές) της Αγγλίας.

Τον Ιανουάριο του 2017 πήρε μεταγραφή για τη Φρέι Τάμπι (Superettan, Β’ Σουηδίας), όπου μέτρησε συνολικά 38 συμμετοχές (σε πρωτάθλημα και πλέι οφ) και 2 γκολ και επίσης 4 συμμετοχές στο Κύπελλο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μία ομάδα που έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Έχω και εγώ φιλοδοξίες και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την προσπάθεια που γίνεται για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας. Το διάστημα που είμαι στα Χανιά είδα ότι η ομάδα έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστούμε» δήλωσε ο Σισέ.

Ο Δασκαλάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 6 Μαΐου 1995 και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Άμιλλα Μοδίου Γερανίου. Στη συνέχεια βρέθηκε στον Πλατανιά με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στις Εθνικές κατηγορίες το 2011. Ακολούθησε η ένταξή του στον Εργοτέλη, όπου από την ομάδα Νέων βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο το 2014 (Σούπερ Λίγκα).

Τη σεζόν 2015-2016 μετακόμισε στον Ολυμπιακό Βόλου (3 συμμετοχές στη Β’ Εθνική και 3 στο Κύπελλο), ενώ από το 2016 ανήκει στον Λεβαδειακό, με τον οποίο έχει 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας.

Όσον αφορά τον Γκίνη, τέλος, πέρσι αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος του ΑΟΧ/Κισσαμικού. Ήταν ο πρώτος (μαζί με τον Ζιούλη) σε συμμετοχές (30, οι 27 ως βασικός) και ο τρίτος σε λεπτά συμμετοχής (2420′) στο πρωτάθλημα ενώ σημείωσε 1 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. Στο Κύπελλο ήταν βασικός και στα τρία παιχνίδια.