Βαθμολογία

Σοκ: Πουλούσαν βρέφη για 18.000 ευρώ!

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη των αστυνομικών αρχών που εξάρθρωσαν οργανωμένο και επικίνδυνο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών στη Χαλκίδα. Οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές τη Δευτέρα (6/8) προκαλούν αποτροπιασμό.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων, έξι γυναικών ηλικίας 40, 29, 35, 34, 28 και 29 ετών και τριών ανδρών, ηλικίας 39, 41 και 32 ετών, όλοι τους αλλοδαποί, που είχαν συστήσει σπείρα και δεν είχαν διστάσει να πουλήσουν ακόμη και βρέφος τεσσάρων ημερών!!!

Η αποκάλυψη έγινε όταν δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, παρουσιάστηκαν ως υποψήφιο ζευγάρι. Συναντήθηκαν σε περιοχή της Αττικής με 40χρονη που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα και συμφωνήθηκε η αγοραπωλησία βρέφους μόλις τεσσάρων ημερών, αντί 18.000 ευρώ. Η 40χρονη οδήγησε τους δύο αστυνομικούς σε διαμέρισμα, σε άλλη περιοχή της Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα άλλα οχτώ μέλη του κυκλώματος.

Η 40χρονη, είχε τον ρόλο του μεσάζοντα ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία έφερε μαζί της το νεογέννητο βρέφος που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς, είχαν το ρόλο της κυοφορίας, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η πώληση των βρεφών, σε υποψήφιους αγοραστές.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών καθώς και 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.