Βαθμολογία

Από τον Ολυμπιακό, στην Καλαμάτα ο Φουάσης

Τον διεθνή με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες Αντώνη Φουάση, απέκτησε τη Δευτέρα (6/8) η Καλαμάτα. Ο 20χρονος αμυντικός το καλοκαίρι του 2017 είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, πέρσι αγωνίστηκε στον ΑΟ Χανιά/Κισσαμικό, έμεινε ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους» και αποτελεί τη νέα μεταγραφή της «μαύρης θύελλας».

Μιλώντας στο fckalamata.gr για την απόφαση του, στάθηκε στην παρουσία του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο της ομάδας. «Είμαι χαρούμενος που ήρθα στην Καλαμάτα και θα φορέσω την φανέλα της ιστορικής αυτής ομάδας. Από τις πρώτες στιγμές της παρουσίας μου εδώ κατάλαβα πως η ομάδα αποπνέει υγεία.Η παρουσία του κ. Γιάννη Χριστόπουλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μου και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη όπως και την διοίκηση για την πολύ θερμή υποδοχή. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι είναι δυνατό να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Η ανακοίνωση της Καλαμάτας: «Ο ΠΣ “Η Καλαμάτα” ανακοινώνει την συμφωνία με τον 20χρονο αμυντικό Αντώνη Φουάση. Ο Αντώνης Φουάσης γεννήθηκε στην Σύρο στις 13 Ιουνίου 1998 και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον Αίαντα Σύρου. Το 2014 εντάχθηκε στην Κ17 του Ολυμπιακού Πειραιά ενώ τις επόμενες δυο σεζόν (2015-16 και 2016-17) ήταν μέλος της Κ20. Με τους ερυθρόλευκους κέρδισε τρία πρωταθλήματα Ελλάδος και το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Τη σεζόν 2017-18 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στον Κισσαμικό με την φανέλα του οποίου αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Football league.

Είναι μέλος της Εθνικής Ελπίδων (οι τελευταίες συμμετοχές ήταν τον περασμένο Ιανουάριο) ενώ έχει φορέσει το εθνόσημο και με τις Εθνικές Παίδων και Νέων».