Βαθμολογία

«Δεν πήγαινα στην Επίδαυρο για χάρη της κόρης μου»

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει κρύψει την αγάπη που έχει στην οικογένεια του και σε πρόσφατη συνέντευξη του στο «Λοιπόν» εξήγησε πως η κόρη του τον κράτησε μακριά από την Επίδαυρο.

Μου είπες ότι λόγω της οικογένειας σου δεν πήγες να παίξεις στην Επίδαυρο…

«Ναι, πριν χρόνια. Επειδή ήταν μικρή η κόρη μου, η Φοίβη και ήθελα τα καλοκαίρια να είμαι κοντά της, δεν ήθελα να λείπω».

Απαντούσες αρνητικά σε προτάσεις για την Επίδαυρο, για χάρη της κόρης σου και του χρόνου που ήθελες να περάσεις μαζί της;

«Το έχω κάνει 3 χρόνια αυτό, σερί πριν από το “Επτά επί Θήβας”, για να περάσω μαζί της τα καλοκαίρια, το θεώρησα πολύ σημαντικό».

Είσαι γεννημένος για οικογένεια;

«Δεν ξέρω αν είμαι γεννημένος για οικογένεια. Όλοι προερχόμαστε από περίεργες οικογένειες, ούτως ή άλλως. Οι γονείς είμαστε «μάστιγα». Είναι μάστιγα για όλους οι γονείς»

Γιατί το λες αυτό;

«Τα παιδιά θέλουν μια άλλου είδους ελευθερία.»

Όταν λες «προερχόμαστε από περίεργες οικογένειες», τι εννοείς;

«Ότι όλοι μας έχουμε λίγο ως πολύ θέματα με τους γονείς μας, με τη μαμά και τον μπαμπά. Υπάρχουν παιδιά που δεν άνοιξαν τα φτερά του;, επειδή «φάγανε» κάποιο πόλεμο ή περάσαμε δύσκολες καταστάσεις μέσα στην οικογένεια. Αλλά και το αντίθετο, πολλά παιδιά που δεν είχαν οικογένεια άνοιξαν τα φτερά τους πολύ περισσότερο.»

Ποια στοιχεία έχεις κρατήσει από τη δική σου ανατροφή και τα έχεις εφαρμόσει στα παιδιά σου;

«Την ελευθερία και το χρόνο στο παιχνίδι, αυτό που μου έκανε πολύ καλό εμένα.»