Βαθμολογία

Δούρου: «Μία συγγνώμη δεν αρκεί για το Μάτι»

Στις ευθύνες που υπάρχουν για την φωτιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σχεδόν σε 90 άτομα, χωρίς ωστόσο, να πει τίποτα για τις δικές τις, αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου. Με συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το Σάββατο (4/8) αναφέρει χαρακτηριστικά. «Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά, όταν υπάρχουν νεκροί. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόσαστε ότι τα κάναμε όλοι όλα τέλεια. Όμως ο αριθμός των νεκρών λέει άλλα» και συμπληρώνει: «Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε σε μια συγγνώμη ή στην έκφραση συλλυπητηρίων για τα θύματα, γατί αυτά δεν αρκούν».

Για το ρόλο της περιφέρειας η Ρένα Δούρου σημειώνει: «Η περιφέρεια Αττικής που ο ρόλος της στις πυρκαγιές είναι να συνδράμει την πυροσβεστική, είχε εγκαίρως προτάσεις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης προσπαθεί να βγάλει… λάδι και τους υπόλοιπους υπεύθυνους: «Μελετώντας εκ των υστέρων με ηρεμία τα στοιχεία την πορεία και την ταχύτητα της φωτιάς, νομίζω ότι όντως ήταν πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν από τους επιχειρησιακά αρμόδιους τα στοιχεία της» πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα και την ενέργεια του να αναλάβει την πολιτική  ευθύνη της τραγωδίας. «Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα, Αν κάποιοι προσπάθησαν αν τον παραπλανήσουν ή να εξωραΐσουν καταστάσεις, είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους».