Βαθμολογία

Παραιτήθηκε ο Τόσκας

Η πρώτη παραίτηση μέλους της Κυβέρνησης, μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική είναι πλέον γεγονός. Σε συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Παρασκευής (3/8), ο Νίκος Τόσκας του επανέλαβε το αίτημα παραίτησης που είχε καταθέσει την επομένη των πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα», δήλωσε ο παραιτηθείς υπουργός. Πλέον, οι αρμοδιότητες του κ. Τόσκα περνούν προσωρινά στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.