Βαθμολογία

Το πάλεψε, αλλά δεν πρόλαβε ο Αστέρας

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση για ένα ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 στη Χιμπέρνιαν το βράδυ της Πέμπτης (2/8) και σε συνδυασμό με το εις βάρος του 3-2 στο Εδιμβούργο αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Αρκάδες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 43', έμειναν με δέκα παίκτες στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου αλλά δεν τα παράτησαν. Ισοφάρισαν στο 55', στη συνέχεια «πάτησαν» τους Σκωτσέζους, χάνοντας ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα τους χάριζε την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη πίεσαν από τα πρώτα λεπτά για το 1-0, θέλοντας να αιφνιδιάσουν τους Σκωτσέζους, οι οποίοι, ωστόσο, σιγά – σιγά ισορρόπησαν και απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις με τα σουτ των Μπόιλ (14') και Μάλαν (19', 22') τα οποία εξουδετέρωσε εύκολα ο Αθανασιάδης. Μετά το μισάωρο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους Αρκάδες, πάντως, να μη σταμάτησαν να κυνηγούν το γκολ και στο 41' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να το πετύχουν, με την κεφαλιά του Τσιλιανίδη, μετά από κόρνερ του Κυριακόπουλου, να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα και σε μια φάση που δεν... μύριζε γκολ ήρθε η ψυχρολουσία για την ελληνική ομάδα... Ο Ιγκλέσιας έκανε τραγικό λάθος λίγο κάτω από τη σέντρα, ο Σλίβκα πάσαρε στον ΜακΓκίν και εκείνος με σουτ άνοιξε το σκορ για τη Χιμπέρνιαν.

Χειρότερο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Αστέρας Τρίπολης καθώς στο 48' ο Μανιάς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, αφήνοντάς τον με δέκα παίκτες. Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, οι Αρκάδες μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 56' με τον Τσιλιανίδη. Δύο λεπτά αργότερα, ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων (σε χέρι του ΜακΓκρέγκορ) και κάπου εκεί ξεκίνησε ο επιθετικός τους μονόλογος. Συγκεκριμένα, έχασαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, με τον Μπόγκνταν να πραγματοποιεί μεγάλες επεμβάσεις, σώζοντας τη Χιμπέρνιαν. Στα τελευταία λεπτά, μάλιστα, άσκησαν ασφυκτική πίεση ωστόσο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Σε γενικές γραμμές, όλοι οι παίκτες του Αστέρα έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης ωστόσο ξεχώρισε η ηγετική παρουσία του Τριανταφυλλόπουλου στην άμυνα. Μεγάλο ματς έκανε και ο Ιγκλέσιας ενώ θετικές εντυπώσεις άφησαν και οι Κώτσιρας, Καλτσάς.

Από πλευράς Χιμπέρνιαν, όλα τα λεφτά ήταν ο Μπόγκνταν ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που χάρις στις αποκρούσεις του την κράτησε όρθια ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Σλίβκα.

Κίτρινες: 25', 48' Καλτσάς, 42' Μανιάς, 63' Μουνάφο, 67' Κώτσιρας, 75' Ιγκλέσιας – 28' Σλίβκα.

Κόκκινη: 48' Καλτσάς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βαλιέντε (90+1' Σάλας), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (57' Δουβίκας), Moυνάφο, Καλτσάς (78' Ρόλε), Τσιλιανίδης, Μανιάς.

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (Νιλ Λένον): Μπόγκνταν, Γκρέι, Χάνλον, ΜακΓκίν, Σλίβκα (88' Μπάρτλεϊ), Μπόιλ, Μάλαν (90+3' Πόρτεους), Στίβενσον, Καμπερί, ΜακΓκρέγκορ (78' Γουίτακερ), Αμπρόουζ.