Βαθμολογία

Σενάρια αποδοχής της σταδιακής μείωσης από Βασιλειάδη

Αν και ο Γιώργος Βασιλειάδης φάνταζε αδιάλλακτος όσον αφορά πρωτάθλημα 12 ομάδων, φαίνεται ότι θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο με προοπτική. Συγκεκριμένα, το τελευταίο σενάριο θέλει τον υφυπουργό Βασιλειάδη να αποδέχεται την πρόταση για 14 ομάδες στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20, με οψιόν στην προκήρυξη του επόμενου καλοκαιριού να προβλέπεται πρωτάθλημα 12 ομάδων για τη σεζόν 2020-21, κάτι που, σε αυτή τη φάση, φαντάζει μακρινό και δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τις ΠΑΕ.

Αυτό που προσφέρει πλέον στις ομάδες είναι ένας χρόνος εγγυημένο συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά μέσω της σύμπραξης της NΟVAμε την ΕΡΤ, ώστε να λυθεί και το θέμα των «αστέγων» το οποίο θα ανανεωθεί για άλλα τέσσερα, αν εισακουστεί στο μέλλον η αρχική πρότασή του.

Το θέμα, βέβαια, είναι ότι το ποσό δεν αλλάζει. Αυτό που είχε υπολογιστεί για τις 12 ομάδες, θα πρέπει να μοιραστεί στις 14 που θέλει η Σούπερ Λίγκα, με ό,τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει αυτό.

Παράλληλα, έχει κάνει και εισήγηση όσον αφορά τους δανεικούς παίκτες, ζητώντας από το επόμενο καλοκαίρι η κάθε ομάδα να μπορεί να δίνει τέσσερις δανεικούς σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αλλά μόνο έναν σε κάθε σύλλογο.