Βαθμολογία

Παντελίδης: «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε...»

Πεπεισμένος ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Χιμπέρνιαν και θα πάρει το «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ εμφανίστηκε ο Σάββας Παντελίδης στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (1/8). Ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων», πάντως, τόνισε ότι θα πρέπει οι παίκτες του να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους για να τα καταφέρουν κόντρα στους Σκωτσέζους.

«Την τελευταία εβδομάδα, μετά το παιχνίδι που πέρασε, προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και είμαστε έτοιμοι για την αυριανή πρόκληση. Ασφαλώς, έχοντας και την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού, καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι δεν είναι καθόλου εύκολο όταν αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που μπορεί να κερδίζει ένα ματς το οποίο χάνει 2-0 στο ημίχρονο. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι γι' αύριο και πάνω απ' όλα δεν φοβόμαστε.

Είμαι εδώ για να μπορέσω να τιθασεύσω τα συναισθήματα των παιδιών, γιατί στο πρώτο παιχνίδι είδαμε δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Θα θέλαμε να κρατήσουμε το πρώτο ημίχρονο και να έχουμε σ' όλη τη διάρκεια του αυριανού αγώνα την ίδια απόδοση. Ομως, είναι παιχνίδι, παίζει και ο αντίπαλος, κάτι το οποίο καταλάβαμε πάρα πολύ καλά στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας.

Για να μπορέσουμε να περάσουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί, πολύ δυνατοί και να διαχειριστούμε και τα συναισθήματά μας, κάτι το οποίο δεν κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει ακόμα να διαχειριστούμε και τις δυνάμεις μας. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πραγματικά έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας η αυριανή αναμέτρηση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ», είπε ο κόουτς των Αρκάδων εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (2/8) στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Από εκεί και πέρα, ανέφερε:

Για το αν τον εξέπληξε η απόδοση της Χιμπέρνιαν στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα: «Αυτό που με εξέπληξε ήταν πως μια ομάδα που βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στο ημίχρονο μπορούσε και είχε αυτή την απόδοση. Αυτό δείχνει ότι είναι μια ομάδα με ψυχολογία, μια ομάδα που δεν παρατάει το παιχνίδι, μια ομάδα που είναι ικανή να αντοποδώσει ότι και αν συμβεί στο παιχνίδι. Όμως την απόδοσή της Χιμπέρνιαν στο δεύτερο μέρος την περίμενα από την αρχή. Περίμενα την ομάδα που είδα στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το αν εντόπισε κάποιον ιδιαίτερα επικίνδυνο ποδοσφαιριστή: «Είχα την εικόνα των ποδοσφαιριστών της Χιμπέρνιαν εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είχα κάποια έκπληξη».

Για το αν ο Ματρικάρντι είναι στην αποστολή: «Όχι, είναι κι εκείνος εκτός».

Για το αν η αναμέτρηση της Πέμπτης (2/8) είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του μέχρι την επόμενη: «Ναι, είναι».