Βαθμολογία

Βρέθηκαν έντεκα εμπρηστικοί μηχανισμοί στις καμένες περιοχές

Την ώρα που γίνεται λόγος για εγκληματική αμέλεια όσον αφορά τις φωτιές σε Πεντέλη και Κινέτα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» ενισχύει τους ισχυρισμούς για εμπρησμό σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Όπως αναφέρεται, μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής (27/7) είχαν εντοπιστεί έντεκα εμπρηστικοί μηχανισμοί σε διάφορα σημεία των καμένων περιοχών.

Μάλιστα, εκτός των ανδρών της Πυροσβεστικής, στις έρευνες συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχουν βρεθεί γκαζάκια μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων, έτσι ώστε να «λαμπαδιάσει» αμέσως η φωτιά και να πάρει μεγάλη έκταση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, άνθρωποι που συμμετέχουν στην προανάκριση για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών είπαν ότι οι εμπρηστές «φαίνεται ότι ήταν έμπειροι και αποφασισμένοι».

Έτσι, γίνεται λόγος για οργανωμένο σχέδιο, κυρίως στην Κινέτα όπου μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πρώτης φωτιάς, είχαν ξεσπάσει παράλληλα 13 άλλες εστίες, σε απόσταση 1.100 μέτρων μεταξύ τους.

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες φέρονται να έχουν καταθέσεις ότι στο Νταού Πεντέλης είδαν κάποιον άγνωστο άνδρα να βάζει φωτιά και να εξαφανίζεται.