Βαθμολογία

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική το μεσημέρι του Σαββάτου (28/7). Κυρίως στα βόρεια προάστια άνοιξαν οι… οι ουρανοί, με συνέπεια στη Λ. Μεσογείων και στην Αττική Οδό η ορατότητα σε ορισμένα σημεία ήταν εξαιρετικά περιορισμένη από το χαλάζι που έπεφτε, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να σταματήσουν στην άκρη για να περάσει η μπόρα.

Η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, είχε προειδοποιήσει «για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας που ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους».

Σημειώνεται, ότι η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, «μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων».