Βαθμολογία

Φιλική νίκη στα πέναλτι για τον Άρη

Το πρώτο του φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας έδωσε το βράδυ της Παρασκευής (27/7) ο Άρης, που έμελε να το κερδίσει στα πέναλτι! Οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν στην Αμβέρσα τη βελγική Μπίρσοτ Ουίλρικ, ομάδα β' κατηγορίας, και στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, για να ακολουθήσει παραδόξως η διαδικασία από την άσπρη βούλα, με τους παίκτες του Πάκο Ερέρα να επικρατούν με 4-1.

Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε αναμενόμενα χρόνο συμμετοχής σε πολλούς ποδοσφαιριστές, με τον Ματέο Γκαρσία να χάνει καλή ευκαιρία στο 20', περνώντας δύο αμυντικούς των Βέλγων, αλλά ο γκολκίπερ Βανχάμελ απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε.

Στο 38' και πάλι ο τερματοφύλακας της Μπίρσοτ αντέδρασε αποτελεσματικά σε σουτ του Ντιγκινί ύστερα από γύρισμα του Βαλεριάνου, ενώ σταμάτησε και την κεφαλιά του Δεληζήση στο 44' μεταά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν κούραση και οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 78', με τον Τισουντάλι να σημαδεύει το δοκάρι. Σε ό,τι αφορά τα πέναλτι, Παυλίδης, Μπάσα, Μιλούνοβιτς και Μενέντεθ ευστόχησαν, ο Κουέστα απέκρουσε την εκτέλεση του Βανκάμπ, ενώ άστοχη ήταν η εκτέλεση του Φαν Χάιφτ.

ΜΠΙΡΣΟΤ ΟΥΙΛΡΙΚ: Βανχάμελ, Πριτσένκο, Ντομ, Φαν Χάιφτ, Γκρισέ, Ζουά, Μαές, Βανζέιρ, Μπουντρέν, Τισουνταλί, Κασμί.

ΑΡΗΣ: Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Ιντζόγλου, Ναζλίδης, Κολάσο, Γκαρσία, Ματίγια, Βαλεριάνος.

Έπαιξαν και οι: Κουέστα, Μενέντεθ, Βέλεθ, Μπάσα, Μιλούνοβιτς, Παυλίδης, Διαμαντόπουλος, Σταμπουλίδης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης.