Βαθμολογία

«Xρυσός» ο Μέρλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στίβου

Μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό στίβο προέκυψε το Σάββατο (14/7) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που διεξάγεται στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Στο ύψος, λοιπόν, ο Αντώνης Μέρλος με άλμα στα 2,23μ. πήρε το χρυσό μετάλλιο, το οποίο μοιράστηκε πάντως με τον Μεξικανό Ρόμπερτ Βίλχες.

Οι δύο νεαροί αθλητές συμφώνησαν να μην κάνουν αγώνα μπαράζ και να ανέβουν μαζί στο βάθρο των νικητών, ενώ το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν με τη σειρά τους ο Αμερικανός Μπλέικ και ο Νοτιοαφρικανός Πολ.

«Πετάω στον έβδομο ουρανό, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Περιμένω τον συγκάτοικό μου (σ.σ. Ανδρέας Πανταζής) να με σκουντήξει και να μου πει "ξύπνα" έχεις αγώνα. Ήταν πραγματικά μοναδικό αυτό που έγινε σήμερα. Τα παιδιά στις εξέδρες φώναζαν το όνομά μου, με ενθάρρυναν.

Ήμουν ξεκάθαρα το αουτσάιντερ. Έλεγα σε μέλη της ομάδας μας πως θα πάρω μετάλλιο και γέλαγαν. Είναι αλήθεια πως στη διάρκεια του αγώνα είχα άγχος. Χαλάρωσα μετά το 2,19 μ., όπου είχα εξασφαλίσει θέση στην εξάδα και αυτό ήταν κάτι που με ικανοποιούσε. Όταν πέρασα το 2,19 μ., ένιωθα καλά, μετά το 2,21 μ. πίστεψα ακόμη περισσότερο πως μπορώ να κάνω το 2,23 μ., ενώ ήταν πολύ καλό και το 2,25 μέτρα», δήλωσε ο Μέρλος μετά το τέλος του αγώνα.

Ενώ για το γεγονός ότι το χρυσό μετάλλιο πήγε σε δύο αθλητές, ανέφερε: «Δεν το σκεφτήκαμε καν. Αμέσως συμφωνήσαμε στο να σταματήσουμε εκεί. Ήταν ιδιαίτερο το βάθρο με δύο αθλητές στην τρίτη θέση και δύο στην πρώτη».