Βαθμολογία

Κούγιας: «Κόψαμε το καρπούζι στη μέση…» (video)

Αισιόδοξος ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης θα δεχθεί την απόφαση που πήρε στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης (11/7), η Σούπερ Λίγκα, εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας. Αν και τα μηνύματα δεν είναι θετικά από την πλευρά του υπουργείου, το αφεντικό της ΑΕΛ είπε χαρακτηριστικά…. «Όλα πλέον εξαρτώνται από τον υφυπουργό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βγει λευκός καπνός».

">http://

Ο Αλέξης Κούγιας πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Σούπερ Λίγκα να διεξαχθεί με 12 ομάδες την περίοδο 2020-21. «Ανάλογα με την εξέλιξη του πρωταθλήματος των 14 ομάδων και από τον τρόπο που θα διαμορφωθεί η ανταγωνιστικότητα θα συζητήσουμε στο τέλος της περιόδου, την περαιτέρω μείωση των ομάδων» τόνισε. Ακόμη, μίλησε για:

– Τι θα γίνει αν ο υφυπουργός συμφωνήσει με την πρόταση της Λίγκας: «Δεν το γνωρίζω, δεν ξέρω τι έχει συζητήσει το προεδρείο μας μαζί του. Θεωρώ ότι αν ο υφυπουργός θέλει να ληφθεί μία απόφαση, δεν μπορείς να πας βάρβαρα σε ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων,  και εφόσον έχει καλές προθέσεις, νομίζω ότι θα συμφωνήσει. Θεωρώ ότι ο κύριος υφυπουργός, ο οποίος θέλει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και δεν θέλει να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, θα συμφωνήσει με την πρόταση αυτή και έτσι θα εξασφαλιστεί και τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις ομάδες που δεν έχουν».

– Τι θα γίνει αν δεν συμφωνήσει ο υπουργός; «Θα συνεδριάσουμε και πάλι αλλά θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο θα κερδίσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει πρωτάθλημα. Είναι βέβαιο ότι και οι ομάδες αυτές θα βρουν εναλλακτικές λύσεις ώστε να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο».

– Για τις αντιδράσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας: «Όταν οι εννέα ομάδες έχουν συμβόλαιο και οι άλλες όχι, ο καθένας θα έχει τα επιχειρήματα του. Στην προκειμένη περίπτωση, εμείς που έχουμε συμβόλαιο δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε τη δυνατότητα που έχουμε και επιμέναμε σε πρωτάθλημα 16 ομάδων γιατί το πρωτάθλημα που τελείωσε ήταν ανταγωνιστικό. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν με τις μεγάλες ομάδες και τις δικαστικές εξελίξεις. Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν δεν είχαν συμβεί τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα ήταν θαυμάσιο πρωτάθλημα. Αφού υπάρχει άποψη της πολιτείας ότι πρέπει να μειωθούν οι ομάδες κι εμείς δεν θέλουμε να παίρνουμε κομματικές θέσεις, συμφωνήσαμε και κόψαμε το καρπούζι στη μέση. Δεν μπορεί να πάμε βάρβαρα σε 12 ομάδες, ούτε ο υφυπουργός θα ήθελε να θεωρηθεί ότι η πρόταση του είναι εκβιαστική. Θεωρώ ότι στο τέλος θα καταλάβει ότι υπάρχει καλή πρόθεση και ότι υπάρχει η δυνατότητα με τις ομάδες που είναι τώρα στο πρωτάθλημα, να έχουμε εξαιρετικά ανταγωνιστική Super League».

a-sports.gr