Βαθμολογία

Δύσκολη κλήρωση για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Προμηθέα

Ημέρα κλήρωσης των ομίλων του Basketball Champions League η σημερινή (11/7) εκεί που η Ελλάδα συμμετέχει με τρεις ομάδες, την κάτοχο του θεσμού ΑΕΚ και τους ΠΑΟΚ, Προμηθέα Πατρών.

Η κλήρωση δεν είχε κέφια για τις ελληνικές ομάδες και το έργο τους θα είναι δύσκολο, ειδικά για τον πρωτάρη στην Ευρώπη σύλλογο της Πάτρας. Βέβαια τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι και για τους Δικεφάλους.

Η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ κληρώθηκε στο τρίτο όμιλο με αντιπάλους την Μπάμπεργκ (Γερμανία), την Νίμπουρκ (Τσεχία), την Ντιζόν (Γαλλία), την Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), την Φουενλαμπράδα (Ισπανία), την Εσκίσεχιρ (Τουρκία) καθώς και μία ομάδα από τα προκριματικά.

Ο έτερος Δικέφαλος ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στο δεύτερο όμιλο κόντρα σε Βενέτσια (Ιταλία), Τενερίφη (Ισπανία), Όπαβα (Τσεχία), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Βόννη (Γερμανία), αλλά και δύο ομάδες από τα προκριματικά.

Τέλος ο πρωτάρης στην Ευρώπη Προμηθέας Πατρών θα είναι στον τέταρτο όμιλο με αντιπάλους τις Νεπτούνας (Λιθουανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) και μία ομάδα των προκριματικών.

Από Ελλάδα συμμετέχει και ο Άρης ο οποίος έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο καθώς θα δώσει τρεις προκριματικούς γύρους για να μπορέσει να βρεθεί και εκείνος σε όμιλο και να κάνει τέσσερις τις ομάδες που θα συμμετάσχουν από τη χώρα μας.

Το τζάμπολ των αγώνων της φάσης των ομίλων έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου, ενώ όπως και πέρσι, οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στους «16» όπου τα ματς θα είναι διπλά, όπως και στους «8». Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν από εκεί θα αγωνιστούν στο Final Four.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος

Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)

Μπάνβιτ (Τουρκία)

Αβελίνο (Ιταλία)

Βέντσπιλς (Λετονία)

Λε Μαν (Γαλλία)

Άνβιλ (Πολωνία)

Δύο ομάδες από τα προκριματικά

2ος όμιλος

Βενέτσια (Ιταλία)

ΠΑΟΚ (Ελλάδα)

Τενερίφη (Ισπανία)

Όπαβα (Τσεχία)

Χάποελ Χολόν (Ισραήλ)

Βόννη (Γερμανία)

Μία εκ των Πρίστινα (Κόσοβο), Γκρόνινγκεν (Ολλανδία), Φρίμπουργκ (Ελβετία), Άβτοντορ (Ρωσία) και Σακάρια Μπουγιουκσεχίρ (Τουρκία) και μία εκ των Σιαουλιάι (Λιθουανία), Λουκόιλ (Βουλγαρία), Κάρχου (Φινλανδία), Οραντέα (Ρουμανία), Ναντέρ (Γαλλία).

3ος όμιλος

Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Νίμπουρκ (Τσεχία)

ΑΕΚ (Ελλάδα)

Ντιζόν (Γαλλία)

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)

Φουενλαμπράδα (Ισπανία)

Εσκίσεχιρ (Τουρκία)

Μία εκ των Καντού (Ιταλία), Ζόλνοκι (Ουγγαρία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Αντβέρπ (Βέλγιο), Λιετκαμπέλις (Λιθουανία).

4ος όμιλος

Νεπτούνας (Λιθουανία)

Μπεσίκτας (Τουρκία)

Στρασμπούρ (Γαλλία)

Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)

Οστάνδη (Βέλγιο)

Προμηθέας Πατρών (Ελλάδα)

Μια εκ των Τόρουν (Πολωνία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Νόρκεπινγκ (Σουηδία), Εστουντιάντες (Ισπανία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία).