Βαθμολογία

Μπλατ: «Υπάρχει παράθυρο για το ΝΒΑ»

Διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έχει υπογράψει ο Ντέιβιντ Μπλατ, στο οποίο υπάρχει οψιόν για αποδέσμευσή του εφόσον ο ίδιος θελήσει να δουλέψει ξανά σε ομάδα του ΝΒΑ.

Αυτό ανέφερε ο 59χρονος τεχνικός, μιλώντας την Πέμπτη (5/7) σε τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, τονίζοντας πάντως ότι το μέλημά του είναι να συμβάλει στο να επιστρέψουν οι «ερυθρόλευκοι» στις επιτυχίες.

«Είμαι σε ένα σταυροδρόμι. Υπέγραψα για δύο χρόνια. Υπάρχει ένα... παράθυρο. Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Σκέφτομαι το άμεσο μέλλον. Θέλω να ζω στο παρόν και να επιστρέψουν οι μέρες δόξας στον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής.

Και πρόσθεσε: «Ήμουν ενθουσιασμένος, ευτυχισμένος και περίμενα την ευκαιρία να επιστρέψω στο υψηλότερο επίπεδο. Προσπάθησα να βρω μία δουλειά στο ΝΒΑ, αυτός ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος. Όταν δεν έγινε αυτό, γύρισα στο μέρος που έχω συνηθίσει και βρήκα μία καλή ομάδα». Μεταξύ άλλων είπε:

Για το αν πληγώθηκε ο εγωισμός του που δεν ανέλαβε ομάδα του ΝΒΑ: «Έχω αφήσει στην άκρη τον εγωισμό μου. Δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κάποιον, παρά μόνο στον εαυτό μου. Λυπήθηκα που δεν επέστρεψα στο ΝΒΑ, αλλά είμαι σε ένα καλό μέρος και περιμένω την επόμενη πρόκληση».

Για το γιατί επέλεξε τον Ολυμπιακό και αν στόχος του είναι η κατάκτηση της Eυρωλίγκας: «Υπάρχουν λίγες ομάδες στις οποίες θα ένιωθα καλά. Ήθελα να δουλέψω σε μία ομάδα που έχει παράδοση και καλά αποτελέσματα. Ομάδες όπως Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι προσδοκίες είναι γνωστές. Είναι στο dna τους να είναι στο υψηλότερο επίπεδο».