Βαθμολογία

«Τον Σεπτέμβριο με ένα πολύ δυνατό ρόστερ...»

Με διπλό επί της Εσθονίας ολοκλήρωσε η Εθνική μπάσκετ την α' προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, με τον Θανάση Σκουρτόπουυλο να σκέφτεται ήδη τα ματς του επόμενου γύρου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μάλιστα, δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο το ρόστερ της «γαλανόλευκης» θα είναι ακόμη πιο ισχυρό. «Ήταν μια νέα περιπέτεια για την Εθνική, με δυσκολίες, αλλά ό,τι δουλέψαμε βγήκε καλά και συνδυάστηκαν οι νίκες με καλό μπάσκετ. Το σκορ σήμερα ήταν πλασματικό, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά υπάρχουν πολλές δικαιολογίες. Η Εσθονία έκανε ανανέωση και έβαλε πολλά νέα παιδιά, έπαιξε σε υψηλό ρυθμό και με πολλή ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο επιθετικά και βρήκαμε κάποια εύκολα καλάθια για να ανοίξουμε τη διαφορά.

Το 6 στα 6 είναι κάτι πολύ θετικό για μια νέα ομάδα. Στη δεύτερη φάση θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, με ξεκάθαρους ρόλους για τον καθέναν και θα πρέπει όλοι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτός είναι όρος απαράβατος. Είμαστε σε επαφή με όλα τα παιδιά και είμαστε σε πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως τον Σεπτέμβριο θα εμφανιστούμε με ένα πολύ δυνατό ρόστερ», είπε ο κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μετά το τέλος του αγώνα.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση με το απόλυτο και τα καταφέραμε. Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε έχοντας πολλά νέα παιδιά και προσπαθώντας να γίνουμε ομάδα μέσα σε λίγες μέρες. Όλοι είχαμε άγχος και πίεση στο ξεκίνημα της προσπάθειας, αλλά αυτό βγήκε εποικοδομητικά. Ήμασταν δεμένοι στο γήπεδο και φάνηκε τι χαρακτήρα έχουμε.

Όλοι έχουμε μεγάλη αγάπη για την Εθνική μας. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να ξαναπαίζω στην Εθνική μετά από εννιά χρόνια, με τόσα ταλαντούχα παιδιά δίπλα μου. Όλοι θα είμαστε 100% έτοιμοι για το Σεπτέμβριο και τα επόμενα παράθυρα. Όσοι θα είναι στην ομάδα θα κάνουν το καλύτερο για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Με τη σειρά του, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σημείωσε: «Η ομάδα έχει χημεία, έχουν δημιουργηθεί ρόλοι και παρότι δεν πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δείξαμε χαρακτήρα και κάναμε το 6/6. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουν όλα τα παιδιά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παίζουμε για όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ακόμη και για αυτούς που λείπουν. Εύχομαι να είναι και ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο), αλλά και τα άλλα παιδιά που είναι στην Ευρωλίγκα μαζί μας. Αυτό είναι που θέλουμε».

Ο Δημήτρης Κατσίβελης δήλωσε: «Θέλαμε να μπούμε συγκεντρωμένοι και να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος. Κανείς δεν σκέφτεται αν θα είναι στα τελικά ή όχι με την Εθνική στα τελικά, εφόσον προκριθούμε. Ο καθένας θέλει να δίνει το καλύτερο στην ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Όλοι έχουν την ίδια σκέψη και γι' αυτό φτάσαμε στο 6/6.

Κανείς δεν σκέφτεται ότι μπορεί να τραυματιστεί, όταν παίζεις με την Εθνική δεν περνά καν από το μυαλό σου να προφυλαχθείς. Στη δεύτερη φάση το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο, αλλά πάμε με ένα αβαντάζ. Όμως δεν πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ξεκινάμε από το μηδέν».

Τέλος, ο Χάρης Γιαννόπουλος είπε: «Ξέραμε πως είχαμε μια δύσκολη αποστολή. Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, γιατί η Εσθονία είναι επιθετική και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έπρεπε να παίξουμε με συγκέντρωση σε όλο το ματς, αυτό κάναμε και γι' αυτό πήραμε μια εύκολη νίκη».