Βαθμολογία

Αποχαιρετά Σαλταπίδα η ΑΕΛ

Απεβίωσε το Σάββατο (30/6) σε ηλικία 85 ετών ο Γιάννης Σαλταπίδας ο θρυλικός αρχηγός της ΑΕΛ, μετά από πολύχρονη μάχη με προβλήματα υγείας.

Ο εκλιπών υπήρξε ο πρώτος αρχηγός της τεράστιας "βυσσινί" ιστορίας και ήδη αναπαύεται στη λαρισινή γη καθώς τη Κυριακή (1/7) έγινε η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, στο κοιμητήριο της πόλης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

Ο Γιάννης Σαλταπίδας, ο θρυλικός αρχηγός της ΑΕΛ, ο ποδοσφαιριστής που φόρεσε το παρθενικό περιβραχιόνιο της "βασίλισσας", αναπαύεται ήδη στη λαρισινή γη. Έφυγε στα 85 του χρόνια μετά από πολύχρονη μάχη με τα προβλήματα υγείας.

Προερχόμενος από τον Ηρακλή Λάρισας, ο Γιάννης Σαλταπίδας (1ος πάνω αριστερά στη φωτό), στελέχωσε με τα άλλα αστέρια της εποχής το 1ο ρόστερ της ΑΕΛ, επιλέχθηκε δε και ως αρχηγός της ομάδας. Φόρεσε τα "βυσσινί" την ιστορική περίοδο 1964-65, αγωνιζόμενος σε 25 ματς πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου, επιτυγχάνοντας μάλιστα και 6 γκολ.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ συμμετέχει στο πένθος των οικείων του και κατατάσσει τον Γιάννη Σαλταπίδα στο πάνθεον των ηρωικών μορφών της.

* Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και από το athleticlarissa.gr.