Βαθμολογία

Το όνειρο συνεχίζεται... (video)

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (25/6) από την ημέρα που η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έκανε ακόμα έναν άθλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Οι Έλληνες διεθνείς, ίσως στην καλύτερη τους εμφάνιση, στο τουρνουά, νίκησαν με 1-0 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, στη Λισσαβόνα και πετύχαιναν τον άθλο της πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η Ελλάδα παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Ζοζέ Αλβαλάδε» με στόχο ότι το καλύτερο απέναντι στη παρέα του Ζιντάν, του Ανρί, του Μπαρτέζ, του Τρεζεγκέ, του Λιζαραζού, του Μακελελέ και των άλλων Γάλλων αστέρων που ούτε κατά διάνοια σκέφτονταν αποκλεισμό από την άσημη στα μάτια τους, Ελλάδα.

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απειλούσαν στα ίσια για να πετύχουν γκολ με τον Μπαρτέζ να σώζει την γαλλική εστία στο σουτ του Ντέμη Νικολαΐδη, στη κεφαλιά του Κώστα Κατσουράνη και στη βολίδα του Τάκη Φύσσσα, με την Γαλλία να έχει δυο καλές στιγμές με τον Τιερί Ανρί.

Όλα αυτά μέχρι το 65' όταν ο κάπτεν της Ελλάδος Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε απίστευτη ενέργεια και περνώντας το εμπόδιο του Λιζαραζού από τα δεξιά, έκανε σέντρα στη περιοχή με τον Άγγελο Χαριστέα να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπαρτέζ που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Γαλλία - Ελλάδα λοιπόν 0-1 και άπαντες προσπαθούσαμε να συνειδητοποιήσουμε τι πάμε να πετύχουμε και αν ήταν αλήθεια αυτό που έβλεπαν τα μάτια μας. Στα υπολοιπόμενα λεπτά οι παίκτες του Ρεχάγκελ άντεξαν στην αναμενόμενη πίεση που θα ασκούσαν οι Γάλλοι για την ισοφάριση και το σφύριγμα του Φρισκ έστειλε τους Έλληνες στους δρόμους να πανηγυρίζουν για αυτή την ομάδα.

Όλη η Ελλάδα είχε γίνει ένα για αυτά τα παιδιά που μας έκαναν υπερήφανους στα γήπεδα της Πορτογαλίας και το όνειρο θα συνεχιζόταν με την συμμετοχή μας στον ημιτελικό της διοργάνωσης με το νικητή του αγώνα Τσεχία - Δανία την 1η Ιουλίου, που τελικά ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά η Τσεχία.

Όλα αυτά με το όνειρο που είχαμε όλοι μας, την Κυριακή 4 Ιουλίου στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στο «Ντα Λουζ» να δούμε την Ελλάδα να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο.

">http://

Γαλλία (Ζακ Σαντινί): Μπαρτέζ, Τουράμ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Σιλβέστρ, Μακελελέ, Πιρές (79' Ροτέν), Ντακούρ (71' Βιλτόρ), Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ (71' Σαχά).

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς (84'  Τσιάρτας), Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικολαΐδης (60' Λάκης).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ