Βαθμολογία

Ένα χρυσό και τρία χάλκινα στους Μεσογειακούς

Τον χορό των μεταλλίων άνοιξε η Άννα Κορακάκη και η συνέχεια δόθηκε στην κολύμβηση, στους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Οι Έλληνες κολυμβητές κατέκτησαν το Σάββατο (23/6) ένα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα ανέβει ο Ανδρέας Βαζαίος. Ο πρωταθλητής της κολύμβησης τερμάτισε πρώτος στα 200μ. μεικτής ατομικής, με επίδοση 1:59.40, αφήνοντας πίσω του τον Ισπανό Γκονζάλες (2:00.53) και τον Πορτογάλο Σάντος (2:00.83).

Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Γιώργος Σπανουδάκης (2:01.85). Οι Χρήστου, Ντουντουνάκη και Δράκου κατέκτησαν την τρίτη θέση στα αγωνίσματά τους.

Ο Απόστολος Χρήστου πήρε την τρίτη θέση στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 25.35. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Νόρα Δράκου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χρόνο 28.61.  Το τρίτο μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα με 58.78.

Στο μπάντμιντον, η Ματίνα Σωτηρίου έχει βάλει πλώρη για μετάλλιο καθώς ξεκίνησε με νίκες τις υποχρεώσεις της. Η 16χρονη αθλήτρια επικράτησε της Ιταλίδας Μάιρ και επί της Κύπριας Χριστοδούλου. Στο καράτε, η Χριστίνα Καβακοπούλου, με αμφισβητούμενη ήττα στον μικρό τελικό, στην κατηγορία των 50κ. έμεινε εκτός μεταλλίου.