Βαθμολογία

Με εκπλήξεις η αποστολή της Εθνικής πόλο των Ανδρών

Αντίστροφα για τη συμμετοχή της στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα μετρά η Εθνική πόλο των Ανδρών. Την Παρασκευή (22/6) έγινε γνωστή η αποστολή που επέλεξε ο Θοδωρής Βλάχος, με τις εκπλήξεις να μη λείπουν.

Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπεριέλαβε σε αυτήν τρεις φουνταριστούς (Μουρίκης, Κολόμβος και Νικολαΐδης), ενώ άφησε εκτός δύο κλασικούς αμυντικούς (Ποντικέας και Δελακάς), με τη θέση του ενός εκ των δύο να καλύπτεται από τον Δημήτρη Σκουμπάκη. Παράλληλα, αποκλείστηκε και ο Παπαναστασίου ο οποίος πρόσφατα μετακόμισε στη Γιουγκ.

Αναλυτικά η αποστολή: Κώστας Φλέγκας, Μάνος Ζερδεβάς, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος, Χριστόδουλος Κολόμβος, Γιώργος Δερβίσης, Μάριος Καπότσης, Κώστας Γεννηδουνιάς, Κώστας Μουρίκης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Σκουμπάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης.

Μαζί με τους παίκτες και τον Βλάχο στην Ισπανία θα ταξιδέψουν ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρης Κραβαρίτης, και ο μάνατζερ των εθνικών ομάδων, Αντώνης Αρώνης.

Η ελληνική ομάδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της την Τετάρτη 27/6 (19:40), με αντίπαλο την Τουρκία, και θα ακολουθήσουν τα ντέρμπι με την Ισπανία (Πέμπτη 28/6, 19:40) και Ιταλία (Παρασκευή 29/6, 19:40). Αν καταφέρει να πλασαριστεί στην πρώτη δυάδα του ομίλου, θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο το Σαββατοκύριακο 30/6-1/7, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αρκεστεί σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Στον άλλο όμιλο του τουρνουά μετέχουν οι Σερβία, Πορτογαλία, Μαυροβούνιο και Γαλλία, ενώ «ηχηρή» απουσία είναι αυτή της Κροατίας.