Βαθμολογία

Γιούχα για Κοντονή στα Γιαννιτσά

Γιουχαΐσματα και φωνές δέχτηκαν τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, την ώρα που έφευγαν από το κτίριο όπου στεγάζονται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών, την Τρίτη (19/6). Μάλιστα, ορισμένοι τους φώναξαν «προδότες». Ο Σταύρος Κοντονής, σε δήλωσή του, χαρακτήρισε «φασίστες» και «χιτλερικούς» όσους τον αποδοκίμασαν .

«Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά», είπε και πρόσθεσε: «Είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως πληροφορήθηκε ότι σε μία άλλη ομάδα, «πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή» όπως είπε, που «βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αναφορικά με τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, δήλωσε: «Ήταν μία συμφωνία απολύτως θετική για τη χώρα. Διασφαλίζονται τα εθνικά δίκαια και κλείνουν πληγές ετών, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον».

«Πλέον η βόρεια γειτονική χώρα συνομολογεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και δη της Μακεδονικής δυναστείας», ενώ αναφέρθηκε και σε δύο ζητήματα, την εθνότητα και τη γλώσσα, για τα οποία, όπως τόνισε, «υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση».