Βαθμολογία

Τζέιμς: «Έξτρα κίνητρο ο θάνατος Γιαννακόπουλου»

Στο Eurohoops μίλησε ο καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Μάικ Τζέιμς με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του, αλλά και το μέλλον του στο σύλλογο.

Ο Αμερικανός γκάρντ τόνισε ότι η ομάδα πήρε έξτρα κίνητρο από τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου που ήθελαν να του αφιερώσουν τον τίτλο, ανέφερε ότι μπόρεσε να συνδέσει και αυτός το όνομα του με την ιστορία του Παναθηναϊκού με τα δύο σερί πρωταθλήματα.

Παράλληλα δήλωσε για ποιο λόγο επέστρεψε από το NBA και διέψευσε τα περί συμφωνίας με την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ θα ήθελε να παραμείνει στο «τριφύλλι», αρκεί όπως είπε να γίνουν κινήσεις και για το κάτι παραπάνω.

Αναλυτικά τα λεγόμενα Τζέιμς:

Για το 37ο πρωτάθλημα:

«Είναι καλή οποιαδήποτε στιγμή, για να κατακτήσεις κάποιον τίτλο, ειδικά για έναν παίκτη. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν μείνω εδώ, μπόρεσα να συνδεθώ με την ομάδα και τους φίλους του Παναθηναϊκού. Σε είκοσι χρόνια από τώρα, όλοι θα ξέρουν ότι πήραμε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Είναι σημαντικό να κερδίζεις τίτλους. Δεν θέλεις ποτέ να χάνεις».

Για την σειρά των τελικών:

«Ξέραμε ότι δεν τα πήγαμε καλά στον πρώτο τελικό, αλλά δεν ανησυχήσαμε. Όταν δεν παίζεις καλά, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Αποδεχτήκαμε ότι έπαιξαν καλύτερα και προχωρήσαμε. Έτσι είναι οι σειρές αγώνων. Στον δεύτερο τελικό παίξαμε σκληρά, πήραμε αυτό που χρειαζόμασταν και προχωρήσαμε από εκείνο το σημείο. Στον πέμπτο τελικό τελειώσαμε τη δουλειά».

Για το κίνητρο λόγω του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου:

«Έπειτα από τέτοια άσχημα γεγονότα, θέλεις απλά να κερδίσεις. Όταν πενθείς για κάποιον, θέλεις να αφιερώσεις μία επιτυχία στη μνήμη του. Αφιερώσαμε το φινάλε της σεζόν μας στη μνήμη του, αφιερώσαμε το πρωτάθλημα. Είναι το κύριο σημείο στο τέλος της χρονιάς μας το γεγονός ότι αυτός θα ήξερε πόσο σκληρά παίξαμε».

Για το ξεκίνημα του 2017-18 και στην απόφασή του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό:

«Ξεκίνησα τη σεζόν εκεί που ήθελα, Πήρα την ευκαιρία μου στο NBA. Θεωρώ ότι έπαιξα καλά. Δεν κύλησε η πορεία μου στο NBA όπως θα ήθελα, αλλά έδειξα την αξία μου. Από τη στιγμή που έπαιξα καλά στο NBA, αισθάνθηκα καλύτερα με τον εαυτό μου επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό. Αν δεν είχα παίξει τόσο καλά, μάλλον θα προτιμούσα να συνεχίσω στο NBA και να επιδιώξω κάτι καλύτερο».

Για τα περί συμφωνίας του με τη Μιλάνο:

«Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Αφού πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα, έπειτα από λίγες εβδομάδες θα μείνω ελεύθερος. Τότε θα συζητήσω με διάφορες ομάδες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Προφανώς το Μιλάνο ενδιαφέρεται για μένα, αλλά δεν υπάρχει οριστική συμφωνία».

Για τις πιθανότητες παραμονής του στο Παναθηναϊκό:

«Εξαρτάται από τι θα γίνει πριν από την επόμενη σεζόν. Δεν αφορά τόσο πολύ εμένα, αλλά τις κινήσεις του Παναθηναϊκού. Αν κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας, τότε εγώ θα είμαι υπέρ της παραμονής μου. Αν θελήσουμε να χτίσουμε κάτι διαφορετικό και να προχωρήσουμε, τότε θα το δούμε. Δεν ξέρω αν θα προτιμούσα να παίξω με διαφορετικούς συμπαίκτες, αντί να συνεχίσω δίπλα στον Νικ (Καλάθη), τον Κρις (Σίνγκλετον) και τον Γκιστ (Τζέιμς). Όλοι μας θα μείνουμε ελεύθεροι, για αυτό είναι τόσο δύσκολο να πω κάτι συγκεκριμένο για το μέλλον μου τώρα».

Τέλος, ο Τζέιμς ξεκαθάρισε:

«Προφανώς το οικονομικό κομμάτι είναι σημαντικό. Έχει άμεση σχέση και ο ρόλος μου στην ομάδα, αλλά ο ρόλος μου μάλλον θα ήταν ο ίδιος σε οποιαδήποτε ομάδα. Άρα θα εστιάσω στο οικονομικό κομμάτι και την παραμονή του κορμού της ομάδας».