Βαθμολογία

«Όλα τα χρέη μας είναι ρυθμισμένα»

Για το...θαύμα που πέτυχε ο ΟΦΗ, με την άνοδο στην Σούπερ Λίγκ, την καλή διαχείριση που πρέπει να υπάρξει τα επόμενα χρόνια, το Νίκο Παπαδόπουλο, αλλά και την πολυμετοχικότητα στον ΟΦΗ, την οποία χαρακτηρίζει προσωρινή η μεταβατική επιλογή, η οποία όμως για να αλλάξει πρέπει να υπάρξουν προυποθέσεις, μίλησε στην εφημερίδα LIVE SPORT ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιώργος Αλετράς.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η διοίκηση Πρωτοδικείου που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας τον Ιανουάριο, αλλά και τη δική του παρουσία στον ΟΦΗ του χθες και του σήμερα. Αναλυτικά οι αναφορές του Γιώργου Αλετρά στην LIVE SPORT:

- Παρά τις αντιξοότητες, ο ΟΦΗ επέστρεψε στη Superleague. Πώς πετύχατε την άνοδο;
«Έγινε ένα θαύμα. Για να φτάσουμε στον στόχο της ανόδου, πετύχαμε άλλους μικρότερους στόχους. Έγινε πολλή δουλειά από όλους. Με όλα αυτά τα στοιχεία και τη συνδρομή της τύχης, είχαμε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε. Τον Ιανουάριο, πάντως, εμείς ως διοίκηση, πάψαμε να μιλάμε για άνοδο. Πηγαίναμε μέρα με τη μέρα, δεν είχαμε καν ως σκέψη τον προβιβασμό, στόχος μας ήταν να μην εγκαταλείψει η ομάδα το πρωτάθλημα».

- Τον Ιανουάριο, υπήρχε κίνδυνος εγκατάλειψης της ομάδας από τους χρηματοδότες της. Πώς αποφεύχθηκε αυτό;
«Τον Γενάρη έφυγαν πολλοί παίκτες. Η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί, να αντικατασταθούν όσοι αποχώρησαν. Ευτυχώς, οι μεταγραφές 'βγήκαν'. Έτσι, ήρθαν τα θετικά αποτελέσματα και υπήρξε αλλαγή κλίματος. Οι αγωνιστικές επιτυχίες προσέλκυσαν και συσπείρωσαν τους μετόχους, που μας βοήθησαν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Και η αντεπίθεση ξεκίνησε…».

- Πώς ζήσατε τη δύσκολη περίοδο προτού αναλάβετε πρόεδρος και πώς μετά;
«Βλέπαμε το πρόβλημα να έρχεται και αναλάβαμε στις 10 Ιανουαρίου του 2018 ως διοίκηση Πρωτοδικείου. Από τον Ιανουάριο του 2017 έως το καλοκαίρι του ίδιου έτους ήμουν μέλος της διοίκησης του ΟΦΗ, επί προεδρίας Γιάννη Πολεμαρχάκη. Πάντα, όμως, ήμουν κοντά στις περισσότερες διοικήσεις. Είμαι άνθρωπος του ΟΦΗ, ενώ έχω υπάρξει μέλος του συνδέσμου φίλων του ΟΦΗ, στην Αθήνα, όπου σπούδαζα στην ΑΣΟΕΕ. Πριν από τα Χριστούγεννα του 2017, με πλησίασαν δύο άνθρωποι, οι οποίοι μου εξήγησαν τα προβλήματα της ομάδας και μου ζήτησαν να βοηθήσω. Αρχικά, συναντήθηκα με τους μετόχους, με τους οποίους διατηρώ φιλική σχέση, και στη συνέχεια βρεθήκαμε όλοι μαζί, ώστε να μιλήσουμε. Εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και άρχισε να προετοιμάζεται η διοίκηση Πρωτοδικείου. Ενωθήκαμε επτά άτομα, για να σχηματίσουμε διοίκηση και να σώσουμε τον ΟΦΗ. Έπρεπε, αναγκαστικά, να οριστεί ένας πρόεδρος και όλοι γύρισαν και κοίταξαν εμένα. Φοβήθηκα, για να είμαι ειλικρινής, την ευθύνη, αλλά πήραμε το ρίσκο. Το τελευταίο εξάμηνο... κάτι έχουμε κάνει. Πάντα, ωστόσο, μπορείς να βελτιώνεσαι».

- Έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος ο ΟΦΗ; Πόσο χρόνο θα χρειαστεί η ΠΑΕ για να εξυγιανθεί;
«Όποιος δουλεύει κάνει και λάθη. Όταν κάνεις, ωστόσο, τα ίδια λάθη, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Παρατηρούμε τα λάθη του παρελθόντος και μαθαίνουμε από αυτά. Αν η νέα σεζόν κριθεί ως επιτυχημένη, τότε του χρόνου, τέτοια εποχή, θα βρισκόμαστε σε μία καλή κατάσταση. Αν ο ΟΦΗ, επίσης, παραμείνει στη Superleague για τρία χρόνια, η πλήρης εξυγίανσή του είναι εφικτή».

- Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για τα επόμενα έτη;
«Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα. Ήδη έχει ξεκινήσει η αναδιοργάνωση στις ακαδημίες, στο προσωπικό, στο προπονητικό κ.ά. Προχωράμε με αργά βήματα. Όλα τα χρέη μας είναι ρυθμισμένα, δεν έχουμε πλέον προσφυγές. Θα πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση τα επόμενα χρόνια».

- Πώς σχολιάζετε τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος απέδειξε πάλι πόσο αγαπάει την ομάδα;
«Ο στόχος του Νίκου είναι ίδιος με τον δικό μας. Θέλει να βιώσει ξανά μεγάλες στιγμές με τον ΟΦΗ. Και δουλεύει μέρα και νύχτα γι’ αυτό. Είναι απίστευτα εργατικός, συναισθηματικός, ευαίσθητος, έχει πείσμα και λατρεύει την ομάδα και τη δουλειά του».

- Πιστεύετε ότι η πολυμετοχικότητα μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά να δώσει λύσεις;
«Γενικά, το μοντέλο πολυμετοχικότητας είναι μια προσωρινή ή μεταβατική επιλογή στην Ελλάδα. Οι μέτοχοι του ΟΦΗ παρέχουν προστασία στην ομάδα. Για να απεμπλακεί η ΠΑΕ από την πολυμετοχικότητα θα πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Όλοι θέλουμε να φύγουμε από το μοντέλο της πολυμετοχικότητας. Τα κριτήριά μας, όμως, δεν θα πρέπει να είναι μόνο οικονομικά, αλλά αντίθετα θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους».