Βαθμολογία

Αιτήσεις Μεταβολών Ποδοσφαιριστών για την περίοδο 2018-2019

Από την ΕΠΟ στάλθηκαν προς τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας οι αιτήσεις μεταβολών ποδοσφαιριστή για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2018 – 2019.

Τα νέα έντυπα είναι γαλάζιου χρώματος και φέρουν την ένδειξη της αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019. Οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στη συμπλήρωση του εντύπου, προκειμένου να αποφεύγεται πιθανή ταλαιπωρία τους.

Επίσης, οι παράγοντες, πριν προχωρήσουν στη μετεγγραφή ενός αλλοδαπού ποδοσφαιριστή, πρέπει απαραιτήτως να εξετάσουν τον συνολικό αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που διατηρούν στη δύναμή τους και αν είναι άνω των 18 ετών. Στην περίπτωση που έχουν πέντε και άνω τέτοιους ποδοσφαιριστές, τότε το νέο δελτίο που θα υποβάλλουν θα απορρίπτεται από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουν το συνολικό αριθμό των ποδοσφαιριστών που διατηρούν στη δύναμή τους. Αφενός, εάν διαθέτουν περισσότερους από 140 ποδοσφαιριστές, μπορούν να καταθέσουν αίτηση για ομαδική αποδέσμευση και αφετέρου, αν διατηρούν στη δύναμή τους περισσότερους από 180 ποδοσφαιριστές, τότε όλα τα νέα δελτία που θα υποβάλλουν θα απορρίπτονται από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ.

Για μετεγγραφή αλλοδαπού ποδοσφαιριστή το έντυπο που θα προμηθεύονται τα σωματεία θα πρέπει απαραίτητα να είναι ξενόγλωσσο και να συμπληρώνεται με λατινικούς χαρακτήρες, ενώ για Έλληνες ποδοσφαιριστές το έντυπο θα πρέπει να είναι ελληνόγλωσσο.