Βαθμολογία

Πάει για Δευτέρα...

Δεν ολοκληρώθηκε ούτε χθες η συζήτηση για την Τηλεοπτική Ελληνική στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής αποφάσισαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια και να πάρουν την όποια απόφασή τους στην καταληκτική ημερομηνία που προβλέπεται, δηλαδή τη Δευτέρα 18/6. Την ίδια ημέρα θα δημοσιευθεί και ο κατάλογος με τους οριστικούς υπερθεματιστές. Τους νέους δηλαδή καναλάρχες που θα είναι πλέον αδειοδοτημένοι, για πρώτη φορά, για μια δεκαετία.

Φαίνεται να υπάρχουν κάποιες... αλλαγές καθώς η Τηλεοπτική Ελληνική έχει καταθέσει πρόσθετα στοιχεία και μια πιο... εμπεριστατωμένη έκθεση για την ένστασή της. Μέλη του Συμβουλίου ξεκαθαρίζουν ότι θέλουν να αποφύγουν σε κάθε περίπτωση να δημιουργηθούν οι οποιεσδήποτε αμφιβολίες συνολικά για τον διαγωνισμό αδειοδότησης για αυτό και εξετάζουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία.

Βέβαια, θα περιμένουμε και τις εξελίξεις μετά την απόφαση του ΕΣΡ επί της ένστασης της Τηλεοπτικής Ελληνικής, η αίτηση της οποίας έχει απορριφθεί. Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή ή δεν απαντηθεί η ένσταση θεωρείται βέβαιο ότι η Τηλεοπτική Ελληνική θα κινηθεί με προσφυγή το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο ΣτΕ επίσης εκκρεμούν προσφυγές καναλιών και ΕΙΤΗΣΕΕ εναντίον του διαγωνισμού, καθώς και του MEGA για τη συνέχιση της λειτουργίας του ώστε να συμμετάσχει σε επόμενο διαγωνισμό για θεματική άδειασε περίπτωση.

Πηγή: Efsyn.gr