Βαθμολογία

Στέψη θέλει ο Παναθηναϊκός, όλα για όλα ο Ολυμπιακός

Τέταρτος τελικός σήμερα (14/6 19:00 COSMOTE SPORT 4) στην Basket League με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό.

Η σειρά βρίσκεται στο 2-1 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδος, μετά τα δυο πρώτα break, αρχικά του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και εν συνεχεία του Παναθηναϊκού στον Πειραιά, συν τη νίκη της ομάδας του Πασκουάλ στο τρίτο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη που θα του δώσει και το δικαίωμα κατάκτησης του 37ου πρωταθλήματος Ελλάδος, αλλά και του δεύτερου συνεχόμενου, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για τη νίκη και το 2-2, προκειμένου να παίξει τα ρέστα του στο ΟΑΚΑ στο πέμπτο παιχνίδι.

Το «τριφύλλι» μετά τη νίκη της Κυριακής (10/6) ξέρει ότι απέχει μία νίκη από το πρωτάθλημα και έχει δύο ευκαιρίες, αν η σειρά πάει στα πέντε παιχνίδια. Όμως οι «πράσινοι» θέλουν να τελειώσουν σήμερα την υπόθεση και να φύγουν νικητές για πέμπτη σερί φορά από το ΣΕΦ καθώς μετράνε τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο Πειραιά.

Ακόμα και αν υπάρξει ήττα πάντως σήμερα, υπάρχει και το πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ, ωστόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν θέλουν να αφήσουν εκκρεμότητες και με οδηγό τις τελευταίες νίκες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα παλέψουν για ακόμα μία που θα τους δώσει και το πρωτάθλημα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ πονοκεφαλιάζει για την κατάσταση του Γκιστ ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα και είναι άγνωστο το αν και κατά πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει. Πάντως ο Καταλανός τεχνικός εμπιστεύεται όλους τους παίκτες του, εκεί που η πιεστική άμυνα και τα καλά ποσοστά ευστοχίας είναι το ζητούμενο, όπως και η αμυντική συμπεριφορά.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός παίζει με την πλάτη στο τοίχο καθώς για να κατακτήσει τον τίτλο θέλει νίκη σήμερα, αλλά και στο πέμπτο παιχνίδι την Κυριακή 17/6 στο ΟΑΚΑ προκειμένου να κάνει την ανατροπή και από το 2-1 να επιστρέψει στο 2-3 και στον τίτλο.

Οι Πειραιώτες θα τα δώσουν όλα για τη νίκη και το 2-2 και οι παίκτες του Σφαιρόπουλου παρουσιάζονται αποφασισμένοι για να κάνουν το 2-2 και να παίξουν τα ρέστα τους στο πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει ο Ολυμπιακός να βελτιωθεί σε πάρα πολλά ειδικά στην άμυνα και στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ψάχνουν παιχνίδι σαν το πρώτο αν και ακόμα και σε αυτό οι Σπανούλης, Πρίντεζης βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Το ΣΕΦ αναμένεται να έχει πολύ κόσμο σήμερα με τους φίλους των «κόκκινων» να αποτελούν ένα από τα όπλα των Πειραιωτών για τη νίκη, ενώ θυμίζουμε ότι αν ο Ολυμπιακός χάσει τον τίτλο θα μείνει για δεύτερη σερί σεζόν άτιτλος, καθώς τελευταία κούπα ήταν το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016 με τη νίκη 82-81 στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη.