Βαθμολογία

Διαμαντίδης: «Ευγνωμοσύνη για τον αγνό άνθρωπο Παύλο Γιαννακόπουλο»

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή των Βασίλη Βέργη και Βάιου Τσούτσικα έδωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Παύλο Γιαννακόπουλο τον οποίο χαρακτήρισε αγνό άνθρωπο και ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την συνεργασία που είχαν.

Παράλληλα εξέφρασε και εκείνος τα συλλυπητήρια του και τόνισε το πόσο αγαπητός ήταν στο κόσμο ανεξάρτητα από συλλογικές προτιμήσεις. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού τόνισε επίσης το ενδιαφέρον που έδειχνε ο εκλιπών σε κάθε θέμα που μπορεί να απασχολούσε τους παίκτες, εκτός παρκέ.

Τέλος αναφορικά με το ποια στιγμή ξεχώρισε από την παρουσία του Γιαννακόπουλου ανέφερε την ημέρα που αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την πράσινη φανέλα, τον Ιούνιο του 2016 στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος παρά τα προβλήματα υγείας που είχε βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να τον τιμήσει.

Αναλυτικά τα λεγόμενα Διαμαντίδη:

Για τα αισθήματά του για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου:

«Όλοι έχουμε στενοχωρηθεί. Να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Να είναι καλά και να τον θυμούνται. Υπήρχε και μια βουβαμάρα χθες στο γήπεδο. Ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό και ανεξάρτητα από συλλογικές προτιμήσεις ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο. Πρόσφερε πάρα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό».

Για τη σχέση του με τον Παύλο Γιαννακόπουλο:

«Το ήθος και ο χαρακτήρας του ήταν δύο πράγματα που τον χαρακτήριζαν και τα μετέφερε στην ομάδα. Όσο είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε, το πρώτο που σε ρωτούσε ήταν αν έχεις κάποιο πρόβλημα έξω από την ομάδα. Αυτό δείχνει το χαρακτήρα του ανθρώπου. Ήταν ένας απλός άνθρωπος. Μπορούσες και συζητούσες μαζί του και θέματα που δεν είχαν σχέση με το μπάσκετ. Ερχόταν και σε ρωτούσε αν ήταν καλά η μητέρα και ο πατέρας σου. Δεν είχε την καθαρά τυπική σχέση προέδρου-παίκτη. Ήθελε να μάθει αν σε απασχολεί κάτι. Αυτό δείχνει πόσο αγνός άνθρωπος ήταν».

Για το πώς ήταν σαν πρόεδρος:

«Όταν είσαι σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, είσαι αναγκασμένος να πρωταγωνιστείς. Αυτή η οικογένεια πάντα αυτό ήθελαν. Ο κ. Παύλος ήταν πάντα μια ήρεμη δύναμη, με τον τρόπο του σου έδινε να καταλάβεις πως είμαστε εδώ για σένα, σαν να σου έλεγε προσπάθησε να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για την ομάδα».

Για το πόσο εύκολα ανανέωνε το συμβόλαιό του στις συναντήσεις μαζί του:

«Δεν υπήρχε ποτέ κάποιο θέμα. Από τη στιγμή που και εγώ ήμουν ευτυχισμένος και η ομάδα ήταν ευχαριστημένη από μένα, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ο κ. Παύλος ήταν στυλοβάτης, ενώ ο κ. Θανάσης έχει συμβάλει τα μέγιστα και τώρα ακολουθεί και ο Δημήτρης. Ίσως και να είναι η μόνη οικογένεια στον αθλητισμό που είναι τόσα χρόνια και έχει προσφέρει τόσα πολλά».

Για τη στιγμή που ξεχωρίζει από τον Παύλο Γιαννακόπουλο:

«Θυμάμαι τη γιορτή του συλλόγου όταν αποσύρθηκα. Όταν είδα τον κ. Παύλο παρόντα στο ΟΑΚΑ, παρά τα προβλήματα υγείας του, και ήρθε να με τιμήσει, ήταν κάτι που δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Ήταν κάτι πραγματικά εκπληκτικό. Ένιωσα ευγνωμοσύνη απέναντι στον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκα και μου έλυσε ό,τι προβλήματα είχα. Τι να πεις για έναν άνθρωπο που έχει βουρκωμένα μάτια…».