Βαθμολογία

Aπεβίωσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Μαύρη μέρα ξημέρωσε για όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού και όχι μόνο, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής (10/6) απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο κορυφαίος αθλητικός παράγοντας του Παναθηναϊκού, ο άνθρωπος που έδωσε τα πάντα για την μεγάλη του αγάπη, την οποία είδε ουκ ολίγες φορές πρωταθλήτρια και έξι φορές στη κορυφή της Ευρώπης, δεν είναι πια ανάμεσα μας.

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την αναγέννηση του μπασκετικού Παναθηναϊκού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μαζί με τον αδελφό του, Θανάση, οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση έξι ευρωπαϊκών τροπαίων, 13 πρωταθλημάτων και 9 κυπέλλων Ελλάδας. Τραγική ειρωνεία: άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα της συμπλήρωσης 47 ετών από την ημέρα που μπήκε επίσημα στο Δ.Σ. του συλλόγου, αρχικά ως απλό μέλος, στις 10 Ιουνίου του 1971, ενώ το 2012 μεταβίβασε τις μετοχές του στην ΚΑΕ στον γιο του, Δημήτρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

και η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ:

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται.

Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής».

* Πολλά συλλυπητήρια στους οικείους του και από την οικογένεια του athleticlarissa.gr