Βαθμολογία

Ομπράντοβιτς: «Είμαι χαρούμενος στη Φενέρ»

Συνέντευξη σε τούρκικο μέσο έδωσε ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε και άλλοτε του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν.

Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε χαρούμενος για την παρουσία του στην ομάδα της Τουρκίας και ανέφερε ότι ο στόχος ήταν η ομάδα να είναι μέσα στους καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης κάτι που έγινε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες του Final-4 και την παρουσία της Φενέρ εκεί, ενώ θυμήθηκε και τον αείμνηστο Ντράζεν Πέτροβιτς και το πάθος του για το μπάσκετ.

Αναλυτικά τα λεγόμενα Ομπράντοβιτς:

«Αρχικά, πρέπει να πω κάτι που λέω πάντα, είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αζίζ Γιλντιρίμ, τον πρόεδρό μας, που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω μέλος ενός τέτοιου συλλόγου. Όλοι χρειάζονται χρόνο. Όταν ήρθα εδώ, είδα ότι ο καθένας είχε την ίδια άποψη. Όλοι ήθελαν να δουν την Φενέρ μέσα στους τους καλύτερους συλλόγους. Είμαστε σε αυτό το σημείο τώρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε υγιείς μέσα μας και είμαι ευτυχής να έχω καλές σχέσεις με όλους τους συναδέλφους μου, τον πρόεδρο, τη διοίκηση, τους υπαλλήλους μου, ειδικά με την ομάδα μου, γιατί εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα. Οι παίκτες μου ξέρουν πόσο πολύ τους αγαπώ, πόσο τους προστατεύω και τι κάνω με αυτούς», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός.

Για την παρουσία της Φενέρ στο Final-4 είπε:

«Είναι σπουδαίο να είμαι στο Final-4. Το Βελιγράδι ήταν μια μεγάλη επιτυχία για εμάς. Είναι υπέροχο να το επαναλάβω τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι δύσκολο να το επαναλάβεις όταν υπάρχουν τόσες πολλές δυνατές ομάδες στην EuroLeague. Το περασμένο καλοκαίρι αφήσαμε τρεις σημαντικούς παίκτες. Ο Μπόγκνταν, ο Ούντο και ο Άντιτς ήταν σημαντικοί παίκτες για εμάς. Ο Μπόγκνταν ήταν ο ηγέτης μας, ο Ούντο ήταν ο MVP του Final Four. Δεν πρέπει να είμαστε περήφανοι που χάσαμε τον τελικό, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν ήταν εύκολο να πολεμήσουμε και να φτάσουμε μέχρι εκεί».

Επιπλέον, θυμήθηκε τον Ντράζεν Πέτροβιτς, λέγοντας:

«Η αφοσίωση του Ντράζεν στο μπάσκετ ήταν απίστευτη, είχε καθημερινά αυτό το πάθος. Ξυπνούσε στις έξι το πρωί και έκανε προπόνηση πριν το σχολείο, ενώ έκανε και μετά το μάθημα προπόνηση. Έτσι είχε την ευκαιρία να μεταβεί στην Ρεάλ Μαδρίτης σε πολύ μικρή ηλικία και να πάει στο ΝΒΑ».