Βαθμολογία

Δύο χρόνια μετά...

Στην Α' ΕΠΣΛ επέστρεψε, μετά από δύο χρόνια, ο ιστορικός Αμπελωνιακός σε μία άκρως πετυχημένη σεζόν για τον σύλλογο.

Ο Αμπελωνιακός, που είχε αγωνιστεί και στη Γ' Εθνική την σεζόν 2013-2014, είχε βιώσει την οδυνηρή στιγμή του υποβιβασμού στην Α1 ΕΠΣΛ στην οποία έμεινε για δύο χρόνια μέχρι να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία.

Αυτό συνέβη φέτος με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα play-off που έφερε την ομάδα στη μεγάλη τοπική κατηγορία. Η άνοδος δεν ήρθε καθόλου εύκολα για την ομάδα η οποία στη κανονική διάρκεια έδωσε μεγάλη μάχη με Κιλελέρ και Μακρυχώρι για την απευθείας άνοδο χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι ο σύλλογος οδηγήθηκε στους αγώνες διαβάθμισης εκεί που στη πρεμιέρα γνώρισε ήττα με 0-1 από το Μαυροβούνι που την έφερε πίσω. Ωστόσο χρόνος για δάκρυα δεν υπήρχε καθώς η ομάδα έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια της και να συνεχίσει την μάχη της για την άνοδο στην Α' ΕΠΣΛ DeTox.

Η συνέχεια έφερε δύο νίκες με Ακαδημία, συν ένα Χ με το Μακρυχώρι, που έδωσε το δικαίωμα στον Αμπελωνιακό να παίζει στο φινάλε για δύο αποτελέσματα στο Μαυροβούνι. Εκεί το τελικό 0-0 έδωσε στην ομάδα την άνοδο έστω και αν χρειάστηκε να περάσει από την ψυχοφθόρο διαδικασία των αγώνων play-off.

Πλέον στον Αμπελωνιακό αφήνουν πίσω τους την διετία της Α1 ΕΠΣΛ και θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα τους βρει στη μεγάλη τοπική κατηγορία.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Αμπελωνιακός άλλαξε προπονητή μεσούσης της σεζόν, καθώς παραιτήθηκε ο Γιάννης Αλεξούλης, με τον Κώστα Μαντζιώκα να παίρνει την θέση του και να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να ανεβάσει την ομάδα κάτι που στέφθηκε με επιτυχία.

Επίσης παρότι οι «πράσινοι» είχαν μικρό ρόστερ, για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, έγινε πολύ καλή διαχείρηση του τόσο από τον κ. Αλεξούλη, όσο και από τον κ. Μαντζιώκα, κάτι που σίγουρα πιστώνεται στους δύο πετυχημένους τεχνικούς.

Α.Ρ.