Βαθμολογία

Ιδανικό φινάλε στη Φιλιππούπολη (PICS)

Με νίκη ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Απόλλων Λάρισας την Κυριακή (27/5). Το συγκρότημα του Νίκου Θεοδοσιάδη επικράτησε και μάλιστα με ανατροπή της ΑΕ Καραϊσκάκης (3-1), σε μία πολύ καλή χρονιά για το λαρισινό συγκρότημα.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το ματς έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη και γι’ αυτό είχαμε δύο διακοπές για νερό (μία σε κάθε ημίχρονο). Οι γηπεδούχοι άνοιξαν πρώτοι το σκορ, όμως ο Απόλλων Λάρισας έφερε το ματς στα ίσα πριν το ημίχρονο. Το γκολ της νίκης σημειώθηκε στο 78’ με «λυτρωτή» τον Μαυριά. Στο φινάλε ο Παπαζαχαρίας σημείωσε το τελικό 3-1. Οι νικητές ανέβασαν στροφές στην επανάληψη και έφτασαν δίκαια στη νίκη.  

Το φιλμ του αγώνα

3' O Μαυριάς δοκίμασε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον άξονα, η μπάλα βρίσκει στο τοίχος και περνάει δίπλα από το δοκάρι του Σιαράβα και περνάει κόρνερ.

7' Ο Ιβανίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον άξονα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής δοκίμασε να αιφνιδιάσει, αλλά ο Σιαράβας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

13' Ο Ψιάνος πήρε τη μπάλα από αριστερά, σύγκλινε προς το κέντρο και έξω από την περιοχή έκανε το σουτ που βρήκε πάνω στον Παπαζαχαρία για να μπερδέψει τον Παϊτέρη και να καταλήξει η μπάλα στην εστία (0-1).

23' Σέντρα του Τσοντάκη από δεξιά,ο Ευαγγέλου κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Παϊτέρη.

34’ Ο Σκούπρα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αγρόδημος πήρε τη κεφαλιά με τον Σιαράβα να διώχνει σε πρώτο χρόνο, αλλά στη συνέχεια ο Κανούλας με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

40’ Ωραία αντεπίθεση ο Απόλλωνας μετά από λάθος στο κέντρο των φιλοξενούμενων ο Σουλίδης έδωσε στον Τσιλούλη αλλά μέσα από τη περιοχή το σουτ ήταν άστοχο και πέρασε άουτ δίχως να απειλήσει.

43’ Ο Τσιλούλης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Σιαράβα.

50’ O Μαυριάς με σουτ από την κορυφή της περιοχής και αριστερά, ο Σιαράβας έδιωξε στη γωνιά του.

52’ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Παπαζαχαριάς έκανε το γέμισμα από την άμυνα βγάζοντας σε θέση τετ-α-τετ τον Κανούλα που πέρασε τη μπάλα από τον Σαριάβα, αλλά πάνω στη γραμμή ο Νικολόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

58’ Σέντρα του Σκούπρα από τα δεξιά, ο Κανούλας εκμεταλλεύθηκε το γλίστρημα του Χρούσιελ με την κεφαλιά να περνάει άουτ.

59’ Δυνατό σουτ του Κουρτεσιώτη έξω από την περιοχή μερικά εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σιαράβα

65’ Από πάσα του Αγρόδημου, ο Τσιλούλης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά με τον Σιαράβα να κάνει φανταστική απόκρουση.

67’ Μεγάλη ευκαιρία με τον Μαυριά να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

77’ Σουτ του Ρανγκέλοφ πέρασε λίγο άουτ.

78’ Ο Μαυριάς με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά έκανε το 2-1.

90' Από γύρισμα του Τσιλούλη, ο Παπαζαχαρίας με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ευαγ., Αγρόδημος, Μαυριάς (83’ Τσιάτας), Ιβανίδης, Κανούλας (91' Τσικρικάς), Σουλίδης (73’ Λίταινας), Τσιλούλης.

AE ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Σιαράβας, Καψάλης, Τσοντάκης, Χρούσιελ, Νικολόπουλος, Ψιάνος, Χούσος (89' Μπουσινάκης), Δημητριάδης (67’ Κυριάκης), Μακρίδης, Γούλας (20’ λ.τ. Ρανγκέλοφ), Ευαγγέλου.

Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθηνών) Βοηθοί: Κορτέσης (Αθηνών), Ζιγκερίδης (Κιλκίς).