Βαθμολογία

Ντέρμπι χωρίς νικητή στον Αμπελώνα (PICS)

Ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα εκτός από γκολ διεξήχθη την Τετάρτη (23/5) στο γήπεδο του Αμπελώνα ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Αετό Μακρυχωρίου (0-0).

Της Βάσως Γκατζούλη

Ο Αμπελωνιακός ήταν εκείνος που είχε την υπεροχή σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησε πολλές κλασσικές ευκαιρίες, υπήρχαν διαστήματα που έκλεινε στα καρέ του το Μακρυχώρι και απειλούσε πραγματικά. Ο Κώστας Σουπεκιώτης για το Μακρυχώρι αντικατέστησε επάξια τον Γκικούδη κάτω από τα δοκάρια και όταν χρειάστηκε «κατέβασε ρολά».

Στο 80’ υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών, με την διαιτητή κυρία Τσιοφλίκη να στέκεται αντάξια του παιχνιδιού και να δίνει συνέχεια. Στο 6’ ο Φουδούλης έβγαλε τη σέντρα, ο Μεσημέρης από κοντά την κεφαλιά την έστειλε άουτ. Στο 8’ ο Φουσίκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσαντούλης απάντησε με κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Στο 11’ ο Ελευθέρογλου πέρασε τους αμυντικούς, έβγαλε τη σέντρα και τετ α τετ τον Βούκια, αυτός έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ αφού έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 23’ καλό σουτ του Φουσίκα από κοντά, μεγάλη απόκρουση του Βραζιτίκου σε κόρνερ. Στο 32’ η σέντρα – σουτ του Ψύρρα από πλάγια «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στο 37’ ο Αλεξανδρής έβγαλε τη σέντρα για τον Μεσημέρη, αυτός από κοντά έκανε τη κεφαλιά έβγαλε όμως ο Σουπεκιώτης. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, καλή εκτέλεση φάουλ του Τσετιροκλή η μπάλα πέρασε ξυστά από την εστία του Σουπεκιώτη.

Στην επανάληψη ο Αμπελωνιακός αύξησε και άλλο την πίεση και έτσι στο 50’ ο μαχητικός Αλεξανδρής έβγαλε τη σέντρα για τον Ελευθέρογλου αυτός άφησε για τον Χατζούλη που έκανε το σουτ μπλόκαρε ασταθώς ο Σουπεκιώτης στην επαναφορά ο Ψύρρας νέο σουτ μπλόκαρε ο κίπερ.

Στο 57’ ο Καρυπίδης έβγαλε τη σέντρα, το πρώτο σουτ έκανε ο Αλεξανδρής και η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών, στην επαναφορά ο Μεσημέρης έκανε το σουτ που πέρασε άουτ. Στο 60’ καλή εκτέλεσε φάουλ του Αλεξανδρή μεγάλη επέμβαση του Σουπεκιώτη σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης αναταραχή μέσα στην περιοχή, ο Αλεξανδρής το σουτ έδιωξε με τα πόδια ο Σουπεκιώτης.

Στο 67’ το σουτ του Καρυπίδη μέσα στην περιοχή σταμάτησε στη γραμμή ο Φουσίκας, στο 80’ το φάουλ εκτέλεσε ο Αλεξανδρής, το γυριστό σουτ του Καρυπίδη έφυγε πάνω από την εστία του Μακρυχωρίου. Στο 87’ καταπληκτικό σουτ – βολίδα του Φουσίκα υποχρέωσε τον Βραζιτίκο να παραχωρήσει κόρνερ. Στο 90’ εκτέλεσε το φάουλ ο Αλεξανδρής, έδιωξε με τις γροθιές ο Σουπεκιώτης κρατώντας την εστία του ανέπαφη.  

Αμπελωνιακός (Κώστας Μαντζιώκας): Βραζιτίκος, Ψύρρας, Φουδούλης, Δαλακώνης, Μεσημέρης, Αλεξόπουλος, Αλεξανδρής, Χατζούλης, Βούκιας (73’ Σούμπασης), Τσετιροκλής (55’ Καρυπίδης), Ελευθέρογλου.

Αετός Μακρυχωρίου (Δημήτρης Τσέτσιλας): Σουπεκιώτης, Σουφχάρας, Δάσσιος, Τσαπλές, Αλμυρούλης, Μπάρδας, Τσαντούλης, Καπετάνης, Φουσίκας, Καλούσης (64’ Μητσογιάννης), Σαμπάνης (68’ Τζίκα Ι.).

Διαιτητική τριπλέτα: Τσιοφλίκη, Γκάγκας, Καρακώστας.