Βαθμολογία

«Σε οποιαδήποτε άλλο πρωτάθλημα θα ήμασταν...»

Απολογιστικό χαρακτήρα είχε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Κώστας Κατσουράνης μετά τη νίκη της Παναχαϊκής επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, με τον τεχνικό διευθυντή των Αχαιών να αφήνει αιχμές για τον ΟΦΗ και τον Άρη, που πήραν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

«Με 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες και σε οποιαδήποτε άλλο πρωτάθλημα θα ήταν στις δυο πρώτες θέσεις. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, το τεχνικό τιμ, την διοίκηση που ήταν κοντά μας και πίστεψε το πλάνο μας αλλά και τον κόσμο. Το πλάνο μας δεν αλλάζει και μένουμε σταθεροί στο να αποτελείται από ελληνικό κορμό και δεν θα πάμε ποτέ σε άρμα μεγάλων. Κάποια άλλη διοίκηση, μπορεί να το έκανε εμείς όχι, θα πάμε από αυτό το δρόμο, έχουμε μια καθαρή ομάδα και μπορεί ο κόσμος να θέλει να δει την ομάδα στην Α' Eθνική, αλλά να ξέρει ότι και εμείς θέλουμε το ίδιο.

Κοιτάξτε, δεν έχω κάποια απόδειξη, κάνω εικασίες και λέω πως με βάση τη βαθμολογία και κατά την δική μου γνώμη, η Παναχαϊκή θα άπρεπε να ήταν στη πρώτη δυάδα. Οι αντίπαλοι φαινόντουσαν ως Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ», ανέφερε σχετικά ο παλαίμαχος άσος.

Παράλληλα, τόνισε ότι χτίστηκε ελληνικός κορμός για τα επόμενα χρόνια, λέγοντας συγκεκριμένα: «Για μένα η σεζόν είναι πάρα πολύ επιτυχημένη και θα εξηγήσω το γιατί. Η ομάδα δημιούργησε Έλληνες ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν τον κορμό της και αυτό έγινε γιατί δώσαμε χώρο και χρόνο.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κορμό Ελλήνων ποδοσφαιριστών που θα έχει η Παναχαϊκή για πολλά χρόνια. Επίσης πιστεύω πως η Παναχαϊκή σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε ότι μεγαλώνει και τη σέβονται σε όλη την Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων είπε: «Για τις μεταγραφές του Δεκεμβρίου και επειδή πολλά λέγονται για ότι δεν αποκτήσαμε πέντε ή έξι ποδοσφαιριστές. Δεν το κάναμε και θα σας εξηγήσω τους λόγους. Αν είχαμε κάνει αυτές τις μεταγραφές θα αυξάναμε το μπάτζετ κατά πολύ και κανείς δεν σου βεβαίωνε ότι θα σε ανέβαζαν κατηγορία και επιπλέον επειδή έτσι θα ακυρώναμε τους παίκτες που έφεραν την ομάδα στη 2η θέση τον Δεκέμβριο.

Για εμάς η φετινή σεζόν ήταν ορόσημο, ούτε εγώ, ούτε ο προπονητής είχαμε εμπειρία από την Β' Εθνική και ήταν μεγάλο σχολείο η σεζόν. Κάναμε λάθη, αλλά όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Η φετινή χρονιά όμως μας βοήθησε να αποκτήσουμε περισσότερη τεχνογνωσία για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη από εδώ και πέρα».

Θα θέλαμε να είχαμε ξεκινήσει άμεσα το σχεδιασμό μας, αλλά δυστυχώς επειδή ακούγονται κάποια πράγματα για εξελίξεις και δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε, δεν μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάτι και αναγκαστικά θα περιμένουμε μερικές μέρες. Και εσείς και ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να δείχνει υπομονή και μπορεί να ακούγονται κάποια στιγμή μουρμούρες, όμως έτσι είναι αυτά. Σιγά, σιγά με ταπεινότητα και δουλειά θα φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει.

Οι τραυματισμοί στη διάρκεια της σεζόν έπαιξαν κομβικό ρόλο, θα πω για τους Φουρλάνο, Φωτάκη, Σούλη και Ελευθεριάδη που είναι παίκτες-κλειδιά και τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντικατασταθούν ειδικά στη φάση που εμείς χτίζουμε ομάδα».