Βαθμολογία

Αρνείται να χάσει ο Δωτιέας, ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τον Οικονόμο (PICS)

Παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (19/5) στην φιλόξενη Αγιά, όπου ο Δωτιέας υποδέχθηκε τον πρωτοπόρο Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Της Βάσως Γκατζούλη

Ο Δωτιέας που με τη σημερινή ισοπαλία (κέρδιζε μέχρι το 93’) στο φινάλε του αγώνα (1-1), έχει αήττητος 12 συνεχόμενα παιχνίδια μαζί με τα πλέι οφ. Συγκεκριμένα έχει 7 νίκες και 5 ισοπαλίες. Αξίζει να αναφέρουμε πως τελευταία στιγμή πλασαρίστηκε στα πλέι οφ, αφού κέρδισε μέσα στην Αμυγδαλέα και κατάφερε να πάρει ισοπαλία και από τον πρώτο Οικονόμο και από τον δεύτερο Ηρακλή και ισοπαλία με τον Σμόλικα που είναι και αυτός στο μίνι πρωτάθλημα.

Φαντάζει λοιπόν σίγουρο πως με τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι τώρα να είναι ο ρυθμιστής των πλέι οφ. Όσον αφορά στο σημερινό παιχνίδι, ήταν εξαιρετική η εμφάνιση του Δωτιέα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αφού κατάφερε να είναι ο κυρίαρχος απέναντι σε μία ομάδα που κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Το δικαίωμα βέβαια το έδωσε ο MVP του αγώνα Αργύρης Κουτσιρίμπας που είναι ο τερματοφύλακας του Δωτιέα. Συγκεκριμένα στο 2’ ο έμπειρος κίπερ αποσόβησε τέσσερα σουτ μπροστά από την εστία του! Πραγματικός ήρωας ο Κουτσιρίμπας. Στο 35’ ο Δωτιέας κέρδισε πέναλτι, απόφαση σωστή από τον διαιτητή κ. Βλιώρα που ήταν κοντά στη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δωτιέας διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ και στο 76’ θα μπορούσε ο έμπειρος Τσατσαλίδης να είχε τελειώσει το ματς, αφού έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών του Νούσια. Η Αγιά λοιπόν είχε μέχρι και το 93’ τη νίκη στα χέρια της και ο Οικονόμος κατάφερε δύσκολα να πάρει την ισοπαλία στο τέλος του αγώνα.

Στο 2’ το πρώτο σουτ μπροστά από την εστία έκανε ο Καραλούλης, το δεύτερο ο Ζηρδέλης, το τρίτο ο Μιφτάρι και το τέταρτο ο Δραχαλίβας. Σε όλα αυτά τα σουτ είπε «όχι» ο Κουτσιρίμπας.

Στο 23’ καλό και δυνατό σουτ από το χώρο του κέντρου του Τσιρογιάννη, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νούσια. Στο 35’ η φάση ξεκίνησε από την κεφαλιά του Υφαντή, αφού της άλλαξε την πορεία και ανάγκασε τον Κολιό να την σταματήσει με το χέρι, εκτέλεσε εύστοχα ο Τσιρογιάννης για το 1-0.

Στο 37’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραλούλη, άψογη η απόκρουση του Κουτσιρίμπα σε κόρνερ. Στο 44’ εκτέλεση φάουλ του Τσιρογιάννη, πήρε τη μπάλα ο Χαλάτσης, έδωσε για τον Χαλάτση, αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 55’ το σουτ έκανε ο Τόλιος, μεγάλη επέμβαση του Κουτσιρίμπα σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Χαλάτσης διεκδίκησε και πήρε τη μπάλα μέσα στη περιοχή, έφτασε όμως μπροστά από την εστία δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.

Στο επόμενο λεπτό ο Γούτος Ε. πάλεψε με τους αμυντικούς, έβγαλε ωραία σέντρα για τον Τσατσαλίδη που παραμόνευε δεν μπόρεσε όμως αυτός τελευταία στιγμή να πάρει την κεφαλιά. Στο 63’ καλή εκτέλεση φάουλ του Τσατσαλίδη, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νούσια. Στο 93’ μέσα σε μια αναταραχή στην περιοχή του Δωτιέα, ο Χάμος με σκαφτό πλασέ αυτή την φορά νίκησε τον Κουτσιρίμπα και έκανε το τελικό 1-1.

*Αξίζει να αναφέρουμε πως η σημερινή διαιτησία του κ. Βλιώρα, καθώς και των δύο βοηθών του (Ακρίβος – Πατέτσος) ήταν άριστη σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.    

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Κουτσιρίμπας, Παππάς, Μπέτσιος (62’ Ντελής), Σούλη, Τσακάλι, Ντακούλας, Γούτος Ε., Τσιρογιάννης (72’ Γούτος Ν.), Τσατσαλίδης (89’ Γεωργοβίτσας), Χαλάτσης (83’ Ριζούλης), Υφαντής.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Σαπάκος, Λεβέντης (46’ Παπαγεωργίου), Κολίος, Κουμπούρας, Μιφτάρι, Χάμος, Καραλούλης (75’ Φτίκας), Ζηρδέλης, Ντούφας, Δραχαλίβας (46’ Τόλιος).

Διαιτητική τριπλέτα: Βλιώρας, Ακρίβος, Πατέτσος.