Βαθμολογία

Καταιγιστικός Ηρακλής Λάρισας, 0-3 τον Σμόλικα (PICS)

Καταιγιστικός ήταν ο Ηρακλής Λάρισας στο σημερινό (19/5) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Σμόλικα Φαλάνης τον οποίο νίκησε 3-0 για την 3η αγωνιστική των play-off της Α' ΕΠΣΛ DeTox.

H ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη με τη νίκη αυτή έφτασε τους δέκα βαθμούς και σε συνδυασμό με την απώλεια βαθμών του Οικονόμου Τσαριτσάνης, 1-1 στην Αγιά μείωσε την διαφορά από την κυπελλούχο ΕΠΣΛ στους τρεις βαθμούς και ξαναμπαίνει δυναμικά στη μάχη της ανόδου στη Γ' Εθνική.

Κάτω από καλές καιρικές συνθήκες το ματς, αλλά με αρκετό αέρα και την παρουσία αρκετών φιλάθλων το παιχνίδι με τον Ηρακλή να είναι εντυπωσιακός και καταιγιστικός να φτάνει στη νίκη με 3-0 παρά το άσφαιρο 0-0 του πρώτου μέρους, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν χάρμα ιδδέσθαι.

Αρκετά ενδιαφέρον το πρώτο ημίχρονο με τον Ηρακλή να μπαίνει δυνατά να έχει την υπεροχή και την κατοχή αλλά μέχρι το 32' να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Καραναστάση. Μάλιστα η πρώτη ευκαιρία ανήκε στο συγκρότημα του Χρήστου Χατζηλιάδη στο 25' με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο ο Ηρακλής ο οποίος μονίμως απειλούσε την εστία του Καραναστάση. Άλλοτε ο πορτιέρο του Σμόλικα και άλλοτε η ατυχία δεν επέτρεπαν στους "κυανόλευκους" να σκοράρουν. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Γκιουρσάνης στο 70', ενώ το αυτογκόλ του Λιούσκα με το οποίο έγινε το 0-2 έκρινε το ματς πριν ο Ζαφειρίου πετύχει το τελικό 0-3.

Στο 25' η πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν ο Κακαβίτσης έκανε μακρινό σουτ με τον Αναστασίου να μπλοκάρει με την δεύτερη φορά την μπάλα, ενώ στο 32' ο Γηραιός απείλησε πρώτη φορά όταν από το σουτ του Μπάμη η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού έφτασε στο Φορτομάρη ο οποίος όντας εντελώς αμαρκάριστος έκανε βιαστικά το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Εν συνεχεία ευκαιρία για τον Ηρακλή όταν στο 36' ο Ζαφειρίου απέναντι από τον Καραναστάση δεν μπόρεσε να τελειώσει την προσπάθεια καθώς του έφυγε το κοντρόλ, σε μια στιγμή αδράνειας των γηπεδούχων, ενώ στο 38' ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους με τον Φορτομάρη από τα αριστερά να κάνει την σέντρα με τον Μπάμη να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Καραναστάση να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τελευταία καλή φάση πριν την ανάπαυλα στο 40' όταν ο Ζαφειρίου έκανε σουτ μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακας του Σμόλικα να μπλοκάρει την μπάλα και έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Χρηστίδης με σουτ από τα αριστερά είδε την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 51' ο ίδιος παίκτης με σουτ απείλησε για το 0-1 όμως ο Καραναστάσης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 59' οι του Ηρακλή διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Σκούπρα ύστερα από ενέργεια του Πατσή και εν συνεχεία ο Κοντοθανάσης με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Με την συμπλήρωση 66 λεπτών αγώνα ο Χρηστίδης βγήκε τετ-α-τετ όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα διπλή χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Αρχικά ο Φορτομάρης έκανε το σουτ με τον Καραναστάση να αποκρούει με τον Ζαφειρίου να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να κάνει το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Σμόλικα να κάνει νέα εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 70' λύθηκε ο γόρδιος δεσμός για τον Ηρακλή όταν από βαθιά μπαλιά του Μπάμη ο Γκιουρσάνης με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ από τα δεξιά και ενώ ο πορτιέρε ήταν εκτός εστίας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ένα γκολ λύτρωση για τον Ηρακλή, ο οποίος συνέχισε και για το δεύτερο γκολ που θα καθάριζε και την αναμέτρηση.

Μπορεί αυτό να μην ήρθε στο 80' όταν ο Φορτομάρης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του με τον Καραναστάση να αποκρούει, όμως ένα λεπτό αργότερα έγινε το 0-2 όταν από σέντρα του Γκιουρσάνη ο Λιούσκας στη προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε άθελα του στα δίχτυα του Καραναστάση και έτσι ο Γηραιός έκανε δύο τα τέρματα του.

Το τελικό 0-3 πέτυχε με πλασέ ο Ζαφειρίου στο 85' και ενώ στο 83' ο Ηρακλής έχασε μια ακόμα ευκαιρία όταν ο Μπάμης έκανε το σουτ με τους αμυνόμενους να διώχνουν την τελευταία στιγμή και ενώ η εστία της ομάδας τους ήταν κενή.

Διαιτησία: Μπουμαρσόπουλος (Γκάγκας, Δεληγιάννη)

Σμόλικας Φαλάνης (Χρήστος Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Τσιρογιάννης (58' Δολιάνης), Λιούσκας, Κολοβός, Σκούπρας, Ταστεμερίδης, Κατσαρός (67' Ζιώγας), Βενέτης (87' Κακανούλιας), Τάφας, Κόκκινος (77' Τεκέδης), Κακαβίτσης.

Ηρακλής Λάρισας (Γιάννης Τσακμακίδης): Αναστασίου, Φορτομάρης, Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Πατσής (78' λ.τ. Λάμπρου), Μπάμης, Κοντοθανάσης, Νάστας (63' Γκιουρσάνης), Ζαφειρίου (86' Πίρε), Χρηστίδης, Αποστόλου (87' Φώτος).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ