Βαθμολογία

Στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας

Στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας μετατίθενται οι δύο ΈλλΗΝΕΣ στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Με αυτή την κίνηση οι δύο στρατιωτικοί, στους οποίους δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ακόμη, θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι». Η συγκεκριμένη κίνηση προχώρησε και υλοποιήθηκε για τρεις λόγους:

1. Νομικό, που θα αποτελέσει τον άσο στο μανίκι της υπερασπίσεως του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ λοχία Κούκλατζη στο νέο αίτημα αποφυλακίσεώς τους που θα υποβληθεί λίαν συντόμως, καθώς έτσι τα δύο στελέχη του Στρατού μας αποκτούν «μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη γείτονα» και έτσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της τουρκικής δικαιοσύνης.

2. Οικονομικό, καθώς έτσι υλοποιείται η υπόσχεση των ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ, σε μια προσπάθεια τονώσεως του ηθικού τους αλλά και καλύψεως των αναμφισβητήτων εξόδων των οικογενειών τους, για να λαμβάνουν «αμοιβή στρατιωτικών εν υπηρεσία στο εξωτερικό».

3. Ηθικής τάξεως, καθώς με τον τρόπο αυτό –εκτιμούν πηγές του ΥΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ– ότι καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ξεχνούν τα στελέχη τους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.