Βαθμολογία

Σε κατ' οίκον περιορισμό η παιδοκτόνος της Πετρούπολης

Στη φυλακή οδηγείται η μητέρα της 19χρονης παιδοκτόνου της Πετρούπολης, καθώς φέρεται να την βοήθησε να σκοτώσει το νεογέννητο μωρό της και εκείνη το πέταξε στα σκουπίδια.

Η 19χρονη, από την άλλη, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν σχετικά, καθώς ο πρώτος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους, ενώ ο δεύτερος να προφυλακιστεί. Η απόφαση για κατ΄οίκον περιορισμό πάρθηκε μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, λύνοντας τη διαφωνία των δύο δικαστικών λειτουργών.

Το απολογητικό υπόμνημα 19χρονης

«Αποδέχομαι την πράξη αυτή εναντίον του πλάσματος που κυοφόρησα και έφερα για λίγο στον κόσμο. Δεν φτάνουν χίλια υπομνήματα για να αποτυπώσω στο χαρτί την συγκλονιστική προσωπική στιγμή που είχα με το τέκνο μου και την ματαίωση του μητρικού ενστίκτου το οποίο αιφνιδίως μεταμορφώθηκε σε απειλή και τρόμο για εμένα και την ψυχοσύνθεση μου. Μου είπαν μετά πως συμβαίνει μια στις χίλιες φορές. Ήμουν εγώ αυτή η μια».

Το απολογητικό υπόμνημα της μητέρας

«Μετά από έντονη παράκληση της κόρης μου, από αισθήματα συμπόνοιας προς το πρόσωπο της, καθότι τελούσε σε πανικό και πλήρη ψυχοσωματική διατάραξη , απέρριψα τη σακούλα στην οποία ήταν τοποθετημένο το νεκρό νεογνό σε κάδο της περιοχής, επιθυμώντας να συντελέσω στην αποκατάσταση της ηρεμίας της κόρης μου αλλά και σαφώς στο να αποφευχθεί η καταδίωξη της» είπε μεταξύ άλλων.