Βαθμολογία

«Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό στη Σπάρτη, είναι κάτι άλλο...»

Παρελθόν από τη Σπάρτη αποτελεί ο Mάρκος Στεφανίδης, με τον Έλληνα τεχνικό να εμφανίζεται απηυδισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της Λακωνίας.

Μιλώντας την Πέμπτη (17/5) στο Αθλητικό Μetropolis, ανέφερε σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση: «Είναι πολλά θέματα. Το βασικότερο, πέραν του οικονομικού που μαστίζει την ομάδα, είναι της ανοργανωσιάς και της ανυπαρξίας της διοίκησης και άλλων. Ήταν το ηθικό κομμάτι και αυτό που δήλωσα μετά ότι δεν μπορώ πια να υπηρετήσω αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο. Το οικοδόμημα ήταν πολύ άρρωστο και δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης για μένα εκεί».

Ενώ για το τι ήταν αυτό που τον ενόχλησε, είπε: «Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, είναι συνδυασμός πραγμάτων που δεν μου φαίνονται φυσιολογικά βάσει της ποδοσφαιρικής και όχι μόνο λογικής. Άλλους παίκτες περίμενα ξαφνικά, άλλοι έρχονταν. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο τοπικό. Δεν υπήρχε αρχή και τέλος, κάπου να πατήσεις. Εγώ και δύο άτομα κρατούσαμε στην ουσία το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τα περί αδειοδοτήσεων δεν ήταν κομμάτι δικό μας. Σε ό,τι μας αφορούσε, το υπηρετήσαμε πιστά και τίμια και από εκεί και πέρα δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει.

Ενώ η ομάδα προετοιμαζόταν για κάποιο παιχνίδι, ξαφνικά παραμονές των αγώνων μαθαίναμε για παίκτες που ήταν στην ενδεκάδα, ήταν στο φαγητό και δεν εμφανίστηκαν. Καταλαβαίνετε ότι δεν έχει νόημα όλο αυτό. Παίκτες που ήταν στην αποστολή και ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Δεν γνωρίζω κι ούτε θέλω να εμβαθύνω σε τέτοιες διαδικασίες. Εγώ δήλωσα ότι ήρθα εδώ για ποδόσφαιρο. Όλα αυτά δεν διέπουν το ποδόσφαιρο, είναι κάτι άλλο».

Και κατέληξε αναφερόμενος γενικά στη Β' Εθνική: «Στο Facebook πόσταρα τον τίτλο της ταινίας “Για μια χούφτα δολάρια”, γιατί μιλάμε για γουέστερν, Άγρια Δύση αυτό που συμβαίνει στη Φούτμπολ Λιγκ. Κι όχι μόνο με τη δική μας ομάδα, όλα αυτά που βλέπουμε.

Και στη Σούπερ Λίγκα γίνονται πολλά εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά εδώ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Αδειοδοτήσεις, φάκελοι, προσφυγές ασφαλιστικές ενημερότητες. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι κάτι άλλο».