Βαθμολογία

Θρίαμβος της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Μαρσέιγ

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αντουάν Γκριεζμάν, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ, στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ την Τετάρτη (16/5), και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της, μετά το 2010 και το 2012.

Όλα τα λεφτά για τους «ροχιμπλάνκος» στη Λυών ήταν ο Γάλλος σούπερ σταρ, ο οποίος με δύο γκολ απέδειξε τον λόγο που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στον πλανήτη. Δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ που σημείωσε... Ο Γκριεζμάν ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, όντας πηγή κινδύνου για τον Μανταντά.

Στην αντίπερα όχθη, οι Μασσαλοί το πάλεψαν αλλά τους κόστισε η αναγκαστική αλλαγή του μακράν πιο ποιοτικού τους παίκτη, Παγιέτ, λόγω τραυματισμού, στο πρώτο ημίχρονο.

Η Μαρσέιγ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε ψηλά τους Μαδριλένους και στο 4' έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ζερμέν. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία διατήρησε τα ηνία του αγώνα και απείλησε ξανά με Ραμί (6') και Παγιέτ (19').

Ωστόσο, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν εκείνη που, κόντρα στη ροή του αγώνα, ευτύχησε να πάρει... κεφάλι στο σκορ... Στο 21', ο Γκριεζμάν εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ζαμπό - Ανγκισά και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μανταντά.

Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο τραυματισμός του Παγιέτ στο 32'... Μία εξέλιξη που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη γαλλική ομάδα, η οποία έδειχνε να τα έχει χαμένα με αποτέλεσμα να μη μπορεί, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Όμπλακ.

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό-Ανγκισά, Σανσόν, Τοβάν, Παγιέ (32' Λόπεζ), Οκάμπος (55' Ενζιέ), Ζερμέν (74' Μήτρογλου).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο (46' Χουάνφραν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Άνχελ Κορέα (87' Παρτέι), Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν (90' Φερνάντο Τόρες).