Βαθμολογία

Έκανε αποκαλύψεις ο Παπαϊωάννου

Αρκετές ειδήσεις, αναφορικά με τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη Λαμία, έβγαλε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδος την Τρίτη (15/5), ο μεγαλομέτοχος των «κυανόλευκων» αναφέρθηκε στα οικονομικά της ομάδας αλλά και στο θέμα του προπονητή

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ραντεβού με τον Μπάμπη Τεννέ ενώ αποκάλυψε πως βρίσκεται σε επαφές και με άλλους προπονητής. Παράλληλα, αποκάλυψε πως ήδη έχουν κλείσει τρεις παίκτες για τη νέα σεζόν.

«Το ποδόσφαιρο μας δεν είναι Άγιο. Και εμείς σαν διοίκηση δεν είμαστε ποδοσφαιροπατέρες. Μάθαμε πολλά τη φετινή σεζόν. Η Λαμία για την επόμενη χρονιά θα έχει αβαντάζ την εμπειρία, αλλά θα έχει άλλα προβλήματα. Δεν υπάρχει φθόνος στην πόλη για την ομάδα, αλλά αδιαφορία από τους πολίτες. Υπάρχει μια ευκαιρία για το φθιωτικό ποδόσφαιρο. Και για τα νεαρά παιδιά και για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να χαθεί κάτι τέτοιο, γιατί δεν γυρίζει πίσω».

Για την επόμενη σεζόν και τα οικονομικά δεδομένα: «Το μπάτζετ πρέπει να ξεπερνάει τα 3,5 εκ. ευρώ για να σταθεί η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Τα έσοδα μας αγγίζουν το 1,4 εκ. ευρώ. Έχουμε πάρει τα μισά χρήματα. Τα υπόλοιπα… δεν βλέπω να τα παίρνουμε. Υπάρχουν δυσκολίες και με τη Nova και με τους χορηγούς. Τα έσοδα μας από τα διαρκείας είναι λιγότερα από 200.000 ευρώ. Περιμένουμε κάποιες εισπράξεις.

Η βάση μας είναι τα 3.000 διάρκειας. Αυτά θέλουμε, όπως επίσης στηριζόμαστε και στις χορηγίες. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε ποδοσφαιριστή για να έχουμε περισσότερα έσοδα. Η Λαμία δεν είχε τις βάσεις για να αξιοποιήσουμε τις ακαδημίες, να βγάλουμε δικά μας παιδιά και να τα πουλήσουμε. Αυτή είναι μια πηγή εσόδων. Και αυτά είναι που μας κάνουν πιο σκεπτικούς και δύσκολους για τη συνέχεια. Τα έσοδα μας είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τα διαρκείας (θα ανακοινώσουμε τις νέες τιμές σε λίγες ημέρες) και οι διαφημίσεις».

Για την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, την απάντηση έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Σάκης Τσικνής: «Έχουμε καταθέσει φάκελο αδειοδότησης για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για το θέμα του προπονητή και τον Μπάμπη Τεννέ: «Ο Τεννές έφυγε πριν δυο ημέρες από τη Λαμία. Θα κάνουμε ένα ραντεβού σε μια εβδομάδα. Ούτε έφυγε αποχωρώντας, ούτε συνεχίζοντας. Τον θεωρώ ποδοσφαιρικό πατέρα μου. Έχουμε φιλία προσωπική. Σε πολλά πράγματα μου έδειξε τον δρόμο, ποτέ δεν θα το ξεχάσω αυτό. Τον ευχαριστώ που με φύλαξε και από κακοτοπιές».

Για το αν συζητάει με άλλο προπονητή: «Συζητήσεις έχω το ελεύθερο να κάνω. Και μπορεί να το κάνω κιόλας. Το ίδιο ισχύει και για τον Τεννέ. Και εγώ είμαι ελεύθερος και αυτός. Ο Τεννές δεν είναι 100% ο επόμενος προπονητής. Αλλά παίζει ρόλο και η χημεία. Και με τον Τεννέ υπάρχει. Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος, αλλά παίζει ρόλο».

Για το ρόστερ της επόμενης σεζόν: «Μέχρι τις 10 Ιουνίου πρέπει να έχουμε τον βασικό κορμό και τον προπονητή. Στις 15 Ιουνίου να ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Το ρόστερ μας αποτελείται από 27 παιδιά. Σκοπός μας είναι να μείνουν οι μισοί. Θα έρθουν κάποια παιδιά να καλύψουν τις θέσεις. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ποιοι θα μείνουν.

Για κάποιους αποφασίζουμε εμείς, όχι ο προπονητής. Τους χρειαζόμαστε και γίνεται κουβέντα. Κάποιοι έχουν συμφωνήσει. Θα ανακοινώσω τα ονόματα όλα μαζί. Υπάρχουν κάποιοι που θα αποχωρήσουν για άλλους λόγους. Όπως είναι ο Παπαδόπουλος (Αστέρας Τρίπολης). Υπάρχουν και συζητήσεις με ποδοσφαιριστές καινούργιους. Έχουν γίνει ήδη τρεις μεταγραφές, αλλά τα ονόματα δεν μπορώ να τα ανακοινώσω ακόμα».

Για το γηπεδικό πρόβλημα: «Υπάρχουν προβλήματα, αλλά φέτος παίξαμε τελικά στο γήπεδο μας. Θα γίνουν μικρά έργα βελτίωσης, τα δημοσιογραφικά θεωρεία θα τα φτιάξουμε, θα υλοποιηθούν τα έργα, μέρα με τη μέρα θα γίνουμε καλύτεροι».

Τέλος, ο Παπαϊωάννου έκανε κάλεσμα στον κόσμο για στήριξη της διοίκησης: «Η ομάδα πρέπει να σταθεί και μόνη της, χωρίς εμένα. Έχω προσωπικά προβλήματα και πολλές δουλειές στο εξωτερικό. Μακάρι η χώρα μας να βγει από την κρίση. Υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο κόσμος να στηρίξει τα παιδιά. Να διευρυνθεί ο αριθμός των χορηγιών. Ελπίζω του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ και να σχεδιάζουμε τη νέα σεζόν και πάλι για τη Super League. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και όλοι μας θέλουμε στήριξη. Για το καλό της πόλης».