Βαθμολογία

«Σπάει» στα τρία το Πρωτοδικείο Αθηνών

Στο «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα πάει στη Βουλή το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υπάρξουν δύο επιπλέον Πρωτοδικεία, ένα Ανατολικής και ένα Δυτικής Αττικής.

Την προαναγγελία έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά την επίσκεψή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων και τη συνάντηση που είχε με τους προϊσταμένους και τους δικαστικούς υπαλλήλους, την Τρίτη (15/5). Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση κενών θέσεων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία.

«Είναι αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης για τη διάσπαση του πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας της Αθήνας. Ήδη με το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καθοριστεί ο τρόπος επιλογής της έδρας των δυο πρωτοδικείων. Αυτός ο υδροκεφαλισμός που επικρατεί εδώ και χρόνια κατά ένα παράλογο τρόπο στο πρωτοδικείο Αθηνών, μοναδικό παράδειγμα στην Ευρώπη θα σταματήσει....Εκτιμώ ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της εξεύρεσης κτιρίων που θα στεγάσουν τα νέα πρωτοδικεία ανατολικής και δυτικής Αττικής μέσα στο 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά.