Βαθμολογία

Ο Μπορμπαλάν έβγαλε στη σέντρα την ΕΠΟ

Ο Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν όμως, που κλήθηκε άρον, άρον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, διαιτητεύοντας το ματς, αφήνοντας στον πάγκο τους Έλληνες διαιτητές, είχε διαφορετική άποψη. Ο Ισπανός ρέφερι έμεινε έκπληκτος, όχι με την καλή έννοια, με τα όσα είδε στο Ολυμπιακό Στάδιο και έβγαλε στη σέντρα την ΕΠΟ της εξυγίανσης.

«Τι είναι αυτό το πράγμα, πώς παίζετε εδώ πέρα;» ρωτούσε έκπληκτος για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, σε εστιατόριο στο Μπουρνάζι όπου έφαγε με το υπόλοιπο τιμ του και τον  Τάσο Σιδηρόπουλο, 4ο διαιτητή του τελικού, μετά το τέλος του αγώνα.

Ο 44χρονος ρέφερι, πίστευε, ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, οπότε ένα… σοκ το έπαθε. Στους βοηθούς του έλεγε ότι κάτι παρόμοιο δεν έχει συναντήσει ξανά στην καριέρα του, παρότι έχει διευθύνει εκατοντάδες ματς στην Ισπανία, και όχι μόνο, συμπληρώνοντας ότι αυτός ο τελικός, με τέτοια πίεση και ένταση, ήταν από τα πιο δύσκολα ματς της καριέρας του και θα του μείνει αξέχαστος.

«Είναι πολύ δύσκολο για έναν Έλληνα διαιτητή να σφυρίξει. Η πίεση ήταν μεγάλη, αλλά καταφέραμε να τη διαχειριστούμε» φέρεται να έχει πει, εξάλλου, στους ανθρώπους της ΕΠΟ.