Βαθμολογία

Μήνυμα ενότητας από τον Κιριλένκο

Μήνυμα ενότητας σε ΦΙΜΠΑ και Ευρωλίγκα έστειλε με δηλώσεις του ο Αντρέι Κιριλένκο. Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας του, κάλεσε τις δύο πλευρές να τα βρουν.

«Η ξεκάθαρη θέση μου είναι ότι το μπάσκετ πρέπει να είναι ενωμένο. Είναι απολύτως απαραίτητο να βρεθεί μια λύση ανάμεσα σε FIBA και Euroleague. Η Euolreague βασίζεται στο εμπόριο και θεωρεί πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά την ίδια στιγμή, θα πρέπει να κατανοήσει τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε άλλα πρωταθλήματα και συλλόγους» τόνισε ο Κιριλένκο, τον οποίο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει προτείνει για πρόεδρο στην Ευρωλίγκα στη θέση του Τζόρντι Μπερτομέου.

Δεν παρέλειψε πάντως, να ρίξει το… καρφί του για το ισπανικό μπάσκετ. «Υπάρχει ένας διαχωρισμός όχι μόνο στις εθνικές ομάδες, αλλά και στους συλλόγους. Για μένα, για παράδειγμα, υπάρχει ξεκάθαρη εστίαση στις ισπανικές ομάδες. Καταλαβαίνω ότι ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός, αλλά δεν μπορείς να έχεις 5 ομάδες από τις 16. Αυτό επισκιάζει όλο το πρωτάθλημα».