Βαθμολογία

Κούδας: «Οι καλύτερες και πιο σταθερές ομάδες»

Δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94.6 έκανε ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργος Κούδας αναφορικά με τον τελικό κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, το Σάββατο 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Ο κ. Κούδας τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι οι καλύτερες και πιο σταθερές ομάδες και δίκαια βρίσκονται στον τελικό, ο οποίος αναμένεται αμφίρροπος. Ο άλλοτε σπουδαίος άσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο τελικό του 1983, ενώ εξέφρασε την απορία του για τον ορισμό του ξένου διαιτητή.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Κούδα:

Για τον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2-0) του 1983 στο ΟΑΚΑ:

«Πιο τυχερή, πιο καλή και πιο αποτελεσματική στις κρίσιμες φάσεις ήταν η ΑΕΚ και κέρδισε. Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω για πρώτη φορά τότε σε ένα τόσο ωραίο στάδιο».

Για τις πιθανότητες για το νικητή:

«Αν θέλουμε να μοιράσουμε ποσοστά, κάπου θα πέσουμε έξω. Είναι οι δύο καλύτερες και πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος. Όσο ανεβαίνει η ποιότητα αυτών των ομάδων και υπάρχει ανταγωνισμός, θα βλέπουμε πρόοδο. Εγώ χάρηκα φέτος και τον Ατρόμητο, ορισμένες φορές και τον Πανιώνιο και κάποιες άλλες ομάδες που έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, σαν εκείνο του 1983».

Για το που θα κριθεί ο τελικός:

«Καμιά φορά βγάζουμε έναν ρομαντισμό. Στα χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο πάντοτε καταλάβαινα σε τι κατάσταση ήμουν τη μέρα του τελικού. Κρίνοντας από τα τελευταία παιχνίδια, οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν το καλύτερό τους πρόσωπο. Ίσως ο ΠΑΟΚ να ήταν ελαφρώς καλύτερος, αλλά δεν έχω εικόνα από το τελευταίο ματς της ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες έχουν ένα πλήρες ρόστερ, που ανά πάσα στιγμή και με βάση τις ανάγκες του παιχνιδιού μπορούν να ανταποκριθούν».

Για το ποιον εκ των Σάκχοφ ή Κάνιας θα προτιμούσε στο κέντρο:

«Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Σάκχοφ είναι πιο ψηλός και δυνατός, ενώ ο Κάνιας ξέρει λίγη περισσότερη μπάλα. Εγώ θα προτιμούσα τον Κάνιας, αλλά ο προπονητής θα κρίνει αν χρειάζεται έναν πιο ψηλό παίκτη στη μεσαία γραμμή».

Για τον ορισμό ξένου διαιτητή:

«Ο κ. Μπορμπαλάν είναι ένας διαιτητής που έχει διευθύνει αγώνες στο Champions League και μεγάλους αγώνες στην Ισπανία. Όμως τι περισσότερο έχει από έναν Σιδηρόπουλο ο συγκεκριμένος διαιτητής; Οι παίκτες δεν πρέπει να επηρεάζονται από το ποιος διευθύνει το ματς, αλλά να ασχολούνται μόνο με το παιχνίδι. Εμάς μας έλεγαν τότε να κερδίσουμε και τον διαιτητή».