Βαθμολογία

Δυο εκκρεμότητες στην Α' ΕΠΣΛ DeTox

Τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΛ DeTox την προσεχή Κυριακή 6 Μαΐου σε ένα συναρπαστικό και φέτος πρωτάθλημα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

Και ενώ φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική δυο είναι οι εκκρεμότητες που θα ξεκαθαρίσουν την πρώτη Κυριακή του Μάη, η μια θέση των play-off, αλλά και οι δυο από τις τέσσερις θέσεις των play-out.

Για τους αγώνες play-off θέση έχουν κλείσει ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο Ηρακλής Λάρισας και ο Σμόλικας Φαλάνης, ενώ η τέταρτη και τελευταία θέση έχει δυο υποψήφιους, όμως μόνο ένας θα χαμογελάσει.

Την θέση διεκδικούν η Δόξα Αργυροπουλίου που έχει 50 βαθμούς και ο Δωτιέας Αγιάς που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους. Το Αργυροπούλι κρατά μεν την τύχη στα χέρια του ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ηρακλή την στιγμή που η Αγιά αναμένεται να επικρατήσει της ουραγού Νέας Πολιτείας.

Τα πράγματα είναι απλά. Αν η Δόξα Αργυροπουλίου δεν ηττηθεί από την ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη τερματίζει τέταρτη ότι και αν κάνει ο Δωτιέας. Όμως αν το συγκρότημα του Αλέξη Παγκαρλιώτα ηττηθεί από τον Ηρακλή και η Αγιά επικρατήσει της Αστραπής τότε οι δυο ομάδες ισοβαθμούν και την θέση στα play-off κερδίζει ο Δωτιέας.

Και αυτό διότι μπορεί οι δυο ομάδες να έχουν απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια, 0-2 η Αγιά στο Αργυροπούλι, 0-2 και το Αργυροπούλι στην Αγιά, ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και έτσι είναι αυτή που παίρνει την θέση της στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο.

Όσον αφορά τα play-out εκεί θα συμμετάσχουν τα Βούναινα και η Δόξα Βλαχογιαννίου, ενώ τρεις ομάδες παλεύουν για τη μια και μοναδική θέση που θα οδηγήσει στην παραμονή χωρίς την εμπλοκή στους αγώνες διαβάθμισης. Τύρναβος, Φαλανιακός και Δήμητρα Γιάννουλης θα δώσουν τη μάχη για να βγάλουν το άγχος από πάνω τους, ωστόσο μια θα τα καταφέρει.

Οι Τυρναβίτες με 35 βαθμούς κρατούν την τύχη στα χέρια τους έναντι του Φαλανιακού που έχει 34 βαθμούς και της Γιάννουλης που έχει 33. Και αυτό διότι με νίκη κόντρα στον αδιάφορο Αετό Αμυγδαλέας παραμένουν στην Α' ΕΠΣΛ DeTox ότι και αν κάνουν ο Φαλανιακός κόντρα στα Βούναινα και η Δήμητρα στην έδρα της Λάρισας 2012.

Ο Τύρναβος με νίκη παραμένει στην κατηγορία, ενώ αν δεν νικήσει την Αμυγδαλέα θα θέλει παράλληλα στραβοπατήματα και για την ομάδα του Τάσου Μπεριτζά (Φαλανιακός) και για την Γιάννουλη. Από την άλλη ο Φαλανιακός, που δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Τύρναβο, θέλει μόνο τη νίκη και παράλληλα να μην επικρατήσει ο Τύρναβος, ενώ σε ενδεχόμενο ισοπαλίας δεν αποφεύγει με τίποτα τα play-out. Τέλος η Γιάννουλη έχει το πιο δύσκολο έργο καθώς θέλει πέρα από δική της νίκη στη Λάρισα 2012, ήττα του Τυρνάβου και μη νίκη του Φαλανιακού.

Αναλυτικά για την θέση των play-off:

ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ 50 ΒΑΘΜΟΙ

Ηρακλής Λάρισας (εκτός)

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ 47 ΒΑΘΜΟΙ

Αστραπή Νέας Πολιτείας (εντός)

και για την θέση παραμονής:

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 35 ΒΑΘΜΟΙ

Αετός Αμυγδαλέας (εντός)

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ 34 ΒΑΘΜΟΙ

Βούναινα (εντός)

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 33 ΒΑΘΜΟΙ

Λάρισα 2012 (εκτός)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ