Βαθμολογία

Δίωξη Ευρωλίγκας κατά Γιαννακόπουλου

Στα άκρα φτάνουν πλέον οι σχέσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του ιδιοκτήτη της Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την Ευρωλίγκα.

Αφορμή τα τελευταία ποσταρίσματα του ισχυρού άνδρα του "τριφυλλιού" στο Instagram τα οποία και άφηναν υπονοούμενα για την διοργάνωση, τους διαιτητές, αλλά και τον Μπερτομέου.

Όλο αυτό φέρνει και νέα πειθαρχική δίωξη εις βάρος των πρωταθλητών Ελλάδος με τον κ. Γιαννακόπουλο να απειλείται μέχρι και με ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα, βαριά ποινή της έδρας του συλλόγου που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15 ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 25, παράγραφος 1 του κώδικα της διοργάνωσης, βάσει των οποίων ορίζονται οι ποινές για σοβαρές παραβάσεις, αναφέρει πως αντίστοιχα περιστατικά τιμωρούνται με:

α) πρόστιμο από 30.001 έως 280.000 ευρώ.

β) προσωρινή αφαίρεση οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

γ) προσωρινό ή ισόβιο αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της Euroleague.

δ) προσωρινή ή ισόβια απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα.

ε) ολική ή μερική τιμωρία έδρας για μια περίοδο από 1 μέχρι 15 ματς.

στ) 1 έως 15 ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Πλέον είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η νέα σεζόν δεν θα βρει τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, ενώ από την "πράσινη" ΚΑΕ αναφέρουν για το χρονικό της διώξης η οποία ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τον χαμό του Κώστα Γιαννακόπουλου, αδερφού των Παύλου και Θανάση.

Δηλαδή την ώρα που φτάνουν σωρηδόν οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις στα γραφεία της ΚΑΕ, η Ευρωλίγκα ρίχνει "λάδι στη φωτιά" με την δίωξη αυτή εις βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.